Toppers in 1A voor LRC en WNC

Nieuws 19 keer gelezen

REGIO LEERDAM – In de 1e klasse A staan zaterdag twee boeiende confrontaties op het programma. Koploper LRC speelt bij nummer twee Zuidvogels een absolute topper. WNC, derde op de ranglijst, krijgt bezoek van Roda Boys dat met een vijfde plek ook om de bovenste plaatsen strijdt.

LRC kampt de laatste weken met de nodige personele problemen. Ondanks twee rode kaarten werd de laatste competitiewedstrijd bij Roda Boys gewonnen. In Huizen treffen de Leerdammers Zuidvogels, dat in de laatste zeven wedstrijden zes keer won. Bij een zege slaat LRC een mooi gaatje. Voor WNC en Roda Boys staat aansluiting met de bovenste ploegen op het spel. De winnaar blijft meedoen, de verliezer haakt voorlopig even af.

In 2F wil Leerdam Sport’55 dit jaar bovenin meedoen, maar voorlopig komt daar nog weinig van terecht. Gezien de kleine verschillen kan iedere overwinning daar snel verandering in brengen. Of er voor de Leerdammers een driepunter in zit tegen GRC 14 is uiterst twijfelachtig.  Tricht won pas één keer op eigen bodem. Tegenstander zaterdag is het kwakkelende sv Meerkerk, dat op vreemde bodem nog niet wist te winnen. Mogelijkheden voor Tricht dus.

Ambities
In de 3e klasse C zal Heukelum van Groot-Ammers moeten winnen om zijn plek in de subtop te behouden. Dat geldt ook voor SC Everstein in de thuiswedstrijd tegen Perkouw. De ploeg uit Everdingen is na een sterke start weggezakt en wist de laatste vijf wedstrijden niet meer te winnen. Asperen en Herovina hebben de drie punten juist nodig om weg te komen uit de onderste regionen. Herovina speelt thuis tegen SVW, dat dit seizoen meer ambities dan de huidige zesde plek.

Asperen kan bij VVAC een goede slag slaan tegen een directe concurrent. Asperen pakte vorig seizoen op het veld in Ottoland de titel in de 4e klasse. Wellicht geeft dit de ploeg van Richard Smaal een extra boost.

Onberekenbaar
HSSC’61 presteert in de 4e klasse D teleurstellend. Opponent ASH doet het een stuk beter, maar is ook nog wat wisselvallig. Dat neemt niet weg dat de gasten de drie punten mee naar Hellouw moeten kunnen nemen. Vuren doet het als middenmoter naar behoren. Het onberekenbare Raptim komt zaterdag op bezoek. SVS’65 zal op het eigen kunstgras tegen Kerkwijk kansen zien om weer eens te winnen. Dat geldt ook voor Haaften, dat bij Brakel moet kunnen winnen. Als MVV’58 om de bovenste plekken mee wil blijven doen, moet er simpelweg gewonnen worden bij Vianen.

Zondag
In 4F hebben Rhelico en Beesd de punten nodig om onderin weg te komen. Beide ploegen spelen zondag tegen een middenmoter. Rhelico ontvangt Teisterbanders. Beesd gaat op bezoek bij FC Engelen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 12 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 13 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 15 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 17 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 18 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 19 uur geleden