Marco van Rijn (ex-Lekkerland) kondigt vertrek aan bij Alphense Boys

Nieuws 1 keer gelezen

REGIO - Marco van Rijn, in onze regio oud-trainer van onder meer Nieuw-Lekkerland, heeft maandagavond aan het bestuur en de spelersgroep van Alphense Boys laten weten dat hij deze vereniging aan het einde van de competitie verlaat.

“Alphense Boys is een mooie vereniging en ik ben nog altijd trots om hier te werken, zeker met de huidige spelersgroep”, aldus Marco van Rijn. Hij noemt zijn besluit op de website van Alphense Boys ‘puur persoonlijk en weloverwogen’.

Straf
Marco van Rijn is aan zijn tweede seizoen bezig bij Alphense Boys. Toen twee jaar geleden zijn komst naar Alphense Boys bekend werd, speelde het eerste elftal in de hoofdklasse en was kandidaat voor promotie naar de Topklasse. In plaats daarvan belandde Alphense Boys door een straf van de KNVB-tuchtcommissie in de eerste klasse.

Afgelopen seizoen lukt het niet om de doelstelling – terugkeer naar de hoofdklasse – te behalen. “Ik zal alles wat in mijn vermogen ligt doen om de doelstelling dit seizoen wel te halen. We zijn volop in de race”, aldus Van Rijn.

Opdracht
Voor Alphense Boys komt de opzegging van de trainer vroeg in het seizoen. Voorzitter Bob Valkenburg: “Normaal gesproken voeren wij tegen het einde van het jaar de gesprekken over de trainers voor het volgende seizoen. De afspraak met Marco was nog niet gepland. Wij dienen zijn keuze uiteraard te respecteren."

"Marco is in een moeilijke periode trainer bij Alphense Boys geworden met de opdracht om veel spelers uit de eigen jeugdopleiding te laten doorstromen naar de selectie. Daarin is hij geslaagd, waarbij we ook dit seizoen weer kanshebber voor promotie zijn. Het zou voor Alphense Boys en Marco van Rijn fantastisch zijn als we de stap naar de hoofdklasse kunnen maken. Ondertussen gaan wij op zoek naar een trainer die daar een goed vervolg aan kan geven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 4 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 4 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 6 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 9 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 9 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 10 uur geleden