Achilles Veen klopt DST Eritrea met 3-1

Nieuws 11 keer gelezen

VEEN - Hoofdklasser Achilles Veen en DSTEritrea speelden donderdag een prima wedstrijd op het schitterende sportpark De Heinen in Veen. Twee teams die verzorgd voetbal speelden en ondanks dat beide teams niet tot grote kansen konden komen, bleef het van begin tot eind een boeiend schouwspel voor de vele toeschouwers. Details zouden de wedstrijd uiteindelijk beslissen.

In de 13e minuut verkeek keeper Dani zich op een lange bal op de lange spits van Achilles Veen, die de bal vervolgens vrij eenvoudig in het lege doel kon verlengen. In de 32e minuut volgde nog een Veens schot op de paal, maar in de 40e minuut was het wel raak. De bal werd vanaf de zijkant ingebracht richting tweede paal en de geheel vrijstaande Veense speler wist hier wel raad mee en bepaalde de ruststand op 2-0.

Strafschop
In de tweede helft een min of meer zelfde spelbeeld, vele mooie combinaties van beide teams, maar kansen bleven schaars. DSTEritrea nam weliswaar het initiatief, maar het kon maar moeilijk door de hechte Veense defensie komen. In de 60e minuut is het dan wel raak voor DSTEritrea. Een mooie aanval via de sterk spelende Madani werd door de eveneens sterk spelende Hermon tot de 2-1 omgezet.

In de 67e minuut volgt vervolgens een onterecht gegeven strafschop aan Achilles Veen. Een onschuldige aanraking binnen de zestien meter zou de aanleiding zijn geweest voor de wel erg makkelijk gegeven strafschop. DSTEritrea en Achilles Veen probeerden het hierna nog wel echter het goede positiespel van de gelijkwaardige teams strandde telkens in schoonheid. Een ongelukkige 3-1 nederlaag voor DSTEritrea tegen een sterk spelend Achilles Veen.

Aanstaande zaterdag gaat DSTEritrea weer Brabant in, waar Sleeuwijk de volgende tegenstander zal zijn. Aftrap in Sleeuwijk is om 15.00 uur.

(verslag: Ronald Tukker)

Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 minuten geleden
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 24 minuten geleden