SVW houdt Teisterbanders maar net van zich af

Nieuws 110 keer gelezen

GORINCHEM - Tegen zondagvierdeklasser Teisterbanders bleef SVW dinsdagavond maar net aan de goede kant van de score. Bijna 70 minuten lang waren de streepjes heer en meester op het glibberige kunstgras, maar in de slotfase kreeg de ploeg, door nonchalance in de laatste 20 minuten, nog bijna het deksel op de neus. Pluspunt van de avond was dat SVW de keepers Rowan Sanders en Dustin van Bezooijen terug op het veld kon begroeten na blessures. Laatstgenoemde stopte meteen een strafschop.

In een levendige wedstrijd was SVW, na een wat rommelige beginfase, de betere partij. De gasten uit Kerk-Avezaath kwamen nauwelijks in het spel voor en werden vastgezet. Na een klein half uur pakte SVW verdiend de leiding, toen een schot van Moreno van der Stelt, via de keeper voor de voeten van Mergim Shala kwam. Deze gleed de rebound het doel in, 1-0. In de 35e minuut maakte diezelfde Shala hands in de zestien. Strafschop voor Teisterbanders. De inzet van Luuk van Elst was niet slecht, maar de reflex van Dustin van Bezooijen was nog veel beter, zodat de stand 1-0 bleef.

Veerkracht
Na de rust was het aanvankelijk weer SVW dat de klok sloeg. Een rush van Jordi Melkert in de 49e minuut besloot hij met een schot, dat via de keeper en de lat uiteindelijk geen doelpunt werd. Na ruim een uur was het toch raak. Jeremy de Vries rondde fraai af en vond de verre hoek, 2-0. Toen zes minuten later Rida Assaban de 3-0 maakte uit een scherpe counter, leek het pleit beslecht.

Maar dat was buiten de veerkracht van Teisterbanders gerekend. Tel daarbij op dat SVW twee tandjes minder ging spelen en daarmee riep SVW de problemen over zich af. En die kreeg het ook. Na een bal op de lat van de gasten, was het eerst Luuk van Elst met de 3-1 in de 76e minuut, gevolgd door de 3-2, die een minuut later viel. Voormalig SVW-spelers Mehdi Hoummani vond het net na een combinatie door het hart van de Gorinchemse defensie, 3-2. In de slotfase schoten de gasten de bal nog voorlangs, maar SVW zou niet meer schade oplopen.

Aanstaande zaterdag spelen de streepjes weer een oefenduel op eigen terrein. Tegenstander is dan Hardinxveld. Aftrap op sportpark Molenburg is om 14.30 uur.

SVW - Teisterbanders 3-2 (1-0)
27. Mergim Shala 1-0
62. Jeremy de Vries 2-0
68. Rida Assaban 3-0
76. Luuk van Elst 3-1
77. Mehdi Hoummani 3-2

Bijzonderheid: 35. Dustin van Bezooijen (SVW) stopt strafschop van Luuk van Elst (Teisterbanders)

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 18 uur geleden
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31