Nieuw-Lekkerland - Alblasserdam: dubbele belangen

Nieuws 301 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Nieuw-Lekkerland is de trotse runner-up van de 1e klasse C. De groenwitten spelen zaterdag thuis tegen buurman Alblasserdam. Een derby met dubbele belangen. @RVoetbal is erbij.

Nieuw-Lekkerland kent een uitstekende seizoensstart en zal die lijn tegen Alblasserdam wil doortrekken. De oranjehemden zijn daarentegen naarstig op zoek naar de eerste punten. Het spel is heus zo beroerd niet, maar met de resultaten wil het niet vlotten. Genoeg ingediënten dus voor een mooie derby op sportpark Excelsior.

Hoofdklasser SteDoCo moet zich op eigen veld zien te herstellen van de tik die het opliep bij FC Breukelen. Hekkensluiter DFS lijkt hiervoor de ideale tegenstander.

Topper in 2D
In 1C had Sliedrecht de nederlaag tegen Bolnes zeker niet ingecalculeerd. Ook de Baggerdorpers gaan dus op zoek naar eerherstel, maar hebben bij het uit de hoofdklasse gedegradeerde Oranje Wit een pittige uitbeurt voor de boeg.

Tweedeklasser Papendrecht verdedigt de koppositie bij Zuidland. Wederom een topper dus voor Papendrecht, want Zuidland is de nummer 2 van de ranglijst. Drechtstreek ontvangt Spirit en zal het alleen voor drie punten willen doen.

Semi-derby
Unitas en sv Meerkerk zijn in 2F allebei nog puntloos. En dus staat er de nodige druk op het onderlinge duel, een wedstrijd die ook nog eens als semi-derby kan worden aangemerkt. Saillant detail: de oud-Meerkerkspelers René de Winter en Lex Kramers komen sinds vorig seizoen voor Unitas uit (zie ook de video Regio-Voetbal Report).

Hardinxveld-GRC 14 is in deze klasse een topper. De vraag is of het Hardinxveld zal lukken de fusieclub als koploper van de troon te stoten. De Zwerver moet kunnen winnen van GVV'63, al geldt ook: Gameren uit, altijd lastig. GJS krijgt in Nivo Sparta een verjongde degradant op bezoek, die niet mag worden onderschat.

Alle hens aan dek
Groot-Ammers gaat in 3C voor de eerste keer dit seizoen de Lek over, waar FC Perkouw de tegenstander is. Een uitbeurt die het elftal van Ron Vlot de eerste driepunter van dit seizoen moet opleveren. Arkel is na twee verliesbeurten ook weer eens aan een overwinning toe. Opponent Heukelum doet het echter goed en staat momenteel tweede. Arkel kan de borst dus natmaken.

Peursum is hekkensluiter en weet dat SVW steeds beter in vorm geraakt. Alle hens aan dek dus in Giessenburg. Ameide smaakte afgelopen zaterdag het zoet van de overwinning en dat smaakt -tegen Asperen- naar meer. Voor VVAC geldt: zichtbare speltechnische ontwikkelingen, maar wel twee ongelukkige nederlagen op een rij. Die repareer je bij Sleeuwijk niet zomaar even, zoveel is zeker.

Onderschatting
De Alblas heeft alle kans tegen Seolto de punten in eigen huis te houden.

Vierdeklasser Schelluinen begint als koploper aan het thuisduel tegen SVS'65, dat ook al zes punten heeft. Waken voor onderschatting dus. Lekvogels hoopt op de eerste punten bij Kerkwijk, maar dat zal niet meevallen. HSSC'61 rekent tegen Vuren op de eerste seizoenswinst en Raptim is vast van plan tegen Haaften het puntentotaal te verdubbelen.

Streefkerk zal aan de uitbeurt tegen Linschoten normaliter drie punten overhouden. Dat wordt voor SV Noordeloos bij Kamerik lastiger, maar niet onmogelijk.

Reünie
Unitas-zondag is gastheer voor Cluzona én voor veel oud-Unitassers die naar de reünie zullen komen. Reden om het publiek op Molenvliet te trakteren op een overwinning.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 16 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33