Almkerk kan de borst natmaken

Nieuws 44 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Houdt Almkerk de buitengewone start in de eerste klasse A vol, is komende zaterdag de vraag.

Trainer Frans van Wijk denkt dat Almkerk de borst nat kan maken. “Ik heb begrepen dat Eemdijk de ambitie heeft om bij de eerste drie te spelen. Zo hoog schat ik ons niet in”, aldus de trainer van Almkerk.

“Ik heb nog wat informatie ingewonnen en hoorde dat de centrale verdediger 200 wedstrijden bij IJsselmeervogels heeft gespeeld. Verder hebben ze een spits en een rechtsbuiten, die ook bij IJsselmeervogels hebben gespeeld. Dus wij kunnen onze borst natmaken. Anderzijds maakt het de uitdaging des te groter. We zullen met ons jeugdig elan proberen Eemdijk het vuur na aan de schenen te leggen”, aldus Van Wijk.

Hobbel
In de topklasse begint Kozakken Boys aan de vijfde wedstrijddag. Tegenstander zaterdag op de Zwaaier is ONS Sneek. Als de Werkendammers deze hobbel kunnen nemen, blijven ze in de top van de topklasse meedraaien.

Een klasse lager leed Achilles Veen afgelopen zaterdag een zure nederlaag bij SteDoCo. Tijd voor een oppepper dus op De Hanen Weide tegen het onbekende en lager geplaatste VVA 71.

Moment van de waarheid
In de tweede klasse gaat het bij de fusieclub GRC 14 als een trein. Of dat zo blijft zal de Giessen Rijswijk Combinatie moeten laten zien tegen de zwak gestarte promovendus Unitas. Bij GDC loopt het nog niet naar wens met twee nederlagen. Op bezoek bij Leerdam Sport’55 lijkt een goed resultaat ook te hoog gegrepen.

Van de regioclubs doet Sleeuwijk het boven verwachting. Zaterdag is er echter een moment van de waarheid bij en tegen SC Everstein. Het kan spannend worden. De tweestrijd staat namelijk in het teken van de koppositie in de derde klasse C. Altena zal proberen de opgaande lijn vast te houden bij en tegen Heukelum.

Wisselvallig
In de derde klasse D zal NOAD’32 moed hebben geput uit de overwinning tegen Woudrichem. Zaterdag is het lastige SSC’55 de tegenstander. Verder kan Wilhelmina’26 een belangrijke slag slaan om in de top mee te draaien als het wint van BLC. Sparta’30 lijkt zich weer op te richten. Of de wisselvalligheid er uit is, wordt duidelijk na de wedstrijd tegen Zuilichem. Woudrichem is nog puntloos. De equipe van trainer Leon Elands moet karakter tonen tegen het eveneens puntloze Internos.

Zondag
Op zondag moet Be Ready in de vierde klasse het herstel doorzetten tegen OMC. Lastig wordt het wel in Hank. Hetzelfde geldt voor Dussense Boys, dat DVVC op bezoek krijgt. HHC’09 ten slotte. De Heusdenaren gaan opbezoek bij BZS. Een overwinning zou een verrassing zijn.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 12 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 13 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 15 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 18 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 18 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 19 uur geleden