Roda Boys meteen tegen koploper

Nieuws 3 keer gelezen

AALST – Eersteklasser Roda Boys krijgt op de tweede competitiedag van het seizoen meteen de koploper op bezoek.

Tegen VVZ’49 krijgt de formatie van Pieter Tuns de kans om de maximale score van zes punten uit twee duels binnen te slepen. De promovendus won afgelopen zaterdag spectaculair bij Benschop waarin een matige eerste helft werd afgewisseld met een sterk tweede bedrijf. Roda Boys boog daarin een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. VVZ’49 verpletterde op de eerste competitiedag LRC Leerdam met indrukwekkende cijfers (4-0).

Nivo Sparta
In 2F gaat Nivo Sparta op jacht naar eerherstel tegen een ploeg die wordt getipt als kanshebber voor de titel: Geinoord. In de voorbereiding versloeg Nivo Sparta de Nieuwegeinse opponent verrassend met 0-1. Nivo kende afgelopen zaterdag na twee achtereenvolgende degradaties een belabberde start. De equipe van Theo van Geffen werd in eigen huis te kijk gezet door Hardinxveld (1-3).

GVV’63
In dezelfde klasse krijgt GVV’63 tegen Tricht de gelegenheid om van de nul af te komen. Op de openingsdag was de Gamerense ploeg niet opgewassen tegen het Houtense Deltasports (2-0). Het duel met Tricht betekent voor veertiger Egon Salzmann een weerzien met zijn oude ploeggenoten. Salzmann maakte in de zomer de overstap naar GVV’63.

Zuilichem
Zuilichem ontmoet na de knappe 1-3 zege bij SSC’55 de allereerste koploper in de derde klasse D, The Gunners. De verwachtingen rond de ploeg van trainer Ron Laros zijn tamelijk hooggespannen, vooral vanwege de terugkeer van aanvaller Michel Kooijman. The Gunners haalden op de eerste competitiedag verwoestend uit tegen NOAD’32 (5-0).

Well, Brakel, Kerkwijk
Van de Bommelerwaardse clubs in 4D kan alleen Well nog aanspraak maken op de maximale score van zes uit twee. Na de zwaarbevochten maar ook knappe 2-1 zege van afgelopen zaterdag tegen HSSC’61 wacht de manschappen van Hans van Gameren een uitwedstrijd bij Haaften. HSSC’61 is op de tweede competitiedag de tegenstander van Brakel. De Brakelnaren zinnen op revanche na de 1-3 thuisnederlaag van afgelopen weekend. De wedstrijd ging de boeken in als opvallendste duel in 4D. Verdediger Tom Drost zou zijn gebeten door een speler van tegenstander van Focus’07, maar de Culemborgse club ontkent. Kerkwijk speelt zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen koploper Raptim. Bij winst komen de Kerkwijkers op vier punten. Zaterdag werd het 2-2 in en tegen vv Vianen.

DSC
Derdeklasser DSC gaat zondag op bezoek bij de club die de zwakste seizoensstart kende: OSC’45. De club ging vorig weekend met 4-1 onderuit bij Buren en staat laatste. DSC-trainer John Laponder kijkt met gemengde gevoelens terug op de 1-1 van zijn ploeg tegen BMC. De remise was terecht, maar de Kerkdrielenaren lieten BMC in blessuretijd langszij komen.

Jan van Arckel en Alem
In de vierde klasse zondag krijgt Jan van Arckel een zware uitwedstrijd voor de kiezen bij TGG. Deze ploeg bezet de koppositie nadat het Rhelico met 4-1 versloeg. Jan van Arckel blijft na de 2-1 thuiszege tegen streekgenoot Alem bij winst zonder puntverlies. Alem krijgt tegen SCR de kans om de eerste punten van het seizoen te veroveren. Tegen de Rijswijkers heeft de ploeg van trainer Patrick Theuwis als het goed is weer de beschikking over spits Jochem van Mil. SCR zette zondag Maliskamp met 1-0 opzij.

HRC’14, Heerewaarden, RKVSC, Hedel
De vijfde klasse staat voor een deel in het teken van de derby tussen Heerewaarden en HRC’14. De fusieclub beleefde een raketstart met een 5-0 zege tegen Ophemert, een resultaat die de ploeg van trainer Marcel Helderton meteen een eerste plaats opleverde. Heerewaarden kreeg op de eerste competitiedag juist vijf treffers tegen. De ploeg staat voorlaatste na een 5-2 nederlaag bij RKVSC uit Velddriel. Deze ploeg gaat op bezoek bij RKKSV dat in haar seizoensopening met lege handen bleef tegen een andere Bommelerwaardse club: Hedel (2-1). De Hedelnaren krijgen tegen FC Drunen de kans om mee te gaan draaien in de top van de vijfde klasse. De ploeg van Suat Tasci speelt een uitduel.

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 5 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 6 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 8 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 11 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 11 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 12 uur geleden