Bekeroverzicht Bommelerwaard 2/9

Nieuws 5 keer gelezen

Heerewaarden put moed uit winst tegen Kerkwijk
Heerewaarden-Kerkwijk 3-0 (1-0)
1-0 Daan van Oijen; 2-0 Marvin van Dee; 3-0 Bas van Duijvenvoorden
Na twee kansloze nederlagen verraste het al uitgeschakelde Heerewaarden positief tegen zaterdagvierdeklasser Kerkwijk. De weer complete ploeg van trainer Ad Schippers zegevierde royaal met 3-0. Uitblinker was keeper Frans van der Zalm die zijn doel schoon hield. Kerkwijk had net als Heerewaarden geen kans meer op het bereiken van de volgende bekerronde.

Opsteker Roda Boys voor start competitie
Roda Boys-Nieuw Lekkerland 3-2 (2-1)
1-0 Roel van Delft; 2-0 Erik van Dalen; 3-1 Roel van Delft
Roda Boys heeft zich vlak voor de start van de competitie opgepept met een 3-2 bekeroverwinning tegen collega-eersteklasser Nieuw Lekkerland. De zege kon niet voorkomen dat de Aalstenaren uit het bekertoernooi liggen. De drie doelpunten kwamen op naam van twee nieuwkomers in de selectie: de nog niet geheel fitte Roel van Delft (2) en de van Zuilichem overgekomen Erik van Dalen die uitviel met een rugblessure. Onbekend is of Van Dalen er zaterdag uit bij Benschop bij is.

DSC in wachtkamer na ruime zege bij Zuilichem
Zuilichem-DSC 1-5 (0-2)
0-1 Bas Vos; 0-2 Bas Vos; 0-3 Bas Vos; 0-4 Ismael Koc; 0-5 Kevin Broekmeulen; 1-5 Gerwin van Heusden
DSC heeft na de eclatante 1-5 zege bij Zuilichem zes punten uit drie bekerduels en daarmee nog alle kans op het bereiken van de volgende bekerronde. De Kerkdrielse derdeklasser zondag is nog wel afhankelijk van Zuilichem, de ploeg die het dinsdagavond afstrafte. Alleen bij winst van Zuilichem in de restende zeventig minuten tegen Nivo Sparta is DSC een ronde verder. Zuilichem begint het restant van de zaterdag vanwege de regen afgebroken partij met een 1-0 voorsprong. De wedstrijd wordt vermoedelijk volgende week gespeeld.

Uitgeschakeld RKVSC gaat met vertrouwen de competitie in
RKVSC-Alem 1-1 (0-1)
0-1 Jochem van Mil; 1-1 Willem van Hassel (penalty)
RKVSC deelde dinsdagavond de punten in de bij vlagen spijkerharde derby tegen vierdeklasser Alem. Ondanks de uitschakeling ziet de Velddrielse trainer Wilco van Houtum de seizoensstart met vertrouwen tegemoet. Zijn ploeg haalde in de bekerduels vier punten tegen twee vierdeklassers (zaterdag won RKVSC met 2-0 van Noordeloos). Ook Alem ligt uit het bekertoernooi. De formatie van oefenmeester Patrick Theuwis sprokkelde in de poule slechts één punt.

Moeizame winst Jan van Arckel tegen HRC’14
Jan van Arckel-HRC’14 3-2 (2-1)
1-0 Jordi Struijk; 1-1 Berry van Maaren; 2-1 Brian van Engelen; 3-1 Mahmoud Muharemovic; 3-2 Patrick Janssen
Zonder de geblesseerde Jeroen de Groot en Roy Veen en de geschorste Ad Klijn en Ricardo Laus worstelde Jan van Arckel zich moeizaam langs fusieclub en vijfdeklasser HRC’14. De zege was verdiend, maar HRC’14 had kansen op een gelijkspel bij de vierdeklasser van trainer Rob van Loon. Zowel Jan van Arckel als HRC’14 liggen uit het bekertoernooi ten gunste van streekgenoot Well dat de volle buit pakte uit drie bekerduels.

Verliezend Brakel toont twee gezichten
Brakel-TGG 1-3 (0-2)
1-2 Jeroen van Wijgerden
Brakel leed dinsdag een 1-3 nederlaag tegen de ambitieuze vierdeklasser zondag TGG. Toeschouwers kregen een thuisploeg met twee gezichten te zien. In de eerste helft worstelde Brakel met zichzelf, maar in het tweede bedrijf veerde de ploeg van trainer Edwin van de Braak sterk op. In die fase had het recht op de 2-2 gelijkmaker, maar viel de 1-3 voor de gasten. Brakel was al uitgeschakeld voor de volgende bekerronde.

Hedel op doelsaldo uit bekertoernooi
Haaften-Hedel 2-3 (1-1)
0-1 Kai Uittenbogaard; 1-2 Kai Uittenbogaard; 1-3 Kai Uittenbogaard
Ondanks een 2-3 overwinning bij Haaften is Hedel gestrand in de poulefase van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Suat Tasci vergaarde vier punten uit twee duels. Dat is net zoveel als poulewinnaar Wilhelmina. Deze ploeg speelde eerder tegen Hedel met 3-3 gelijk, maar versloeg Haaften met ruimere cijfers dan Hedel (3-0).

Well met overmacht naar volgende bekerronde
Well-LSV 7-1 (4-1)
1-0 Guus-Jan Wintjes; 2-0 Barend Blom; 3-0 Guus-Jan Wintjes; 4-0 Barend Blom; 5-1 Mitchell Rozen; 6-1 Dennis Bracht; 7-1 Jan Lindhout
Well heeft met negen punten uit drie duels met gemak de volgende ronde van de beker bereikt. Na zeges tegen HRC'14 en Jan van Arckel won de ploeg van trainer van Hans van Gameren dinsdag overtuigend met 7-1 van de zwakste broeder in de poule, LSV uit Lennisheuvel. Van Gameren was niet onder de indruk van de tegenstander: “Een matige vijfdeklasser, het stelde niet veel voor.” Het was voor het eerst in de clubhistorie dat Well de tweede ronde bereikte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 17 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33