Bekeroverzicht regio Alblasserwaard

Nieuws 11 keer gelezen

Alblasserdam wint ruim van Kocatepe
Alblasserdam heeft zijn tweede bekerduel wél in winst weten om te zetten. Uit bij Kocatepe werd het 0-3 voor de elf van trainer Fop Gouman. Bij rust was de stand nog 0-0. In het tweede bedrijf scoorden Dennis Herremans, Ralph Hofwegen en Sonny Schouten. De laatste deed dat vanaf de strafschopstip.

De Zwerver laat voorsprong glippen
Het was De Zwerver niet vergund een 0-2 voorsprong tegen derdeklasser Beek Vooruit over de streep te trekken. Het bekerduel eindigde in 2-2 dankzij een geslaagde Brabantse counter en een goal uit een hoekschop. Voor rust scoorde Marnix van den Adel de 0-1 voor De Zwerver. Wesley Kassels verdubbelde de voordelige marge na de thee.

Groot-Ammers – GSC/ODS 2-3 (rust 1-1)
1-1 en 2-2 Casper Nieuwenhuizen
De twee doelpunten van good-old Casper Nieuwenhuizen waren op het Ammerse kunstgras niet voldoende om een nederlaag te voorkomen. “Wel een prima wedstrijd, waarin we veel druk wisten te zetten. We hebben echter teveel kansen verprutst en het fantastische spitsenduo van GSC/ODS niet”, aldus Groot-Ammers-trainer Ron Vlot na afloop van de bekernederlaag.

Ameide – Sparta ’30 2-2 (rust 1-1)
1-1 Wilco Rietveld, 2-1 Art Kruis
Ameide was, volgens trainer Jan Kroos, heel dichtbij de tweede bekeroverwinning. Na een vroege achterstand kwamen de bewoners van Meihoven direct na rust op voorsprong. “Een leuke wedstrijd, waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren. De betere kansen waren voor ons, ook in de slotfase. Maar veel verder dan een bal op de paal kwamen we niet”, zag Kroos.

VVAC – EBOH 3-1 (rust 2-0)
1-0 Nick Lakerveld, 2-0 en 3-1 Tom den Besten
VVAC-oefenmeester Ton Heijstek was uitermate tevreden over de eerste helft. “Een verdiende ruststand. Helaas kwamen we niet scherp uit het kleedlokaal en waren we het spoor eventjes bijster”, zag Heijstek. Na enkele aanwijzingen pakten de groenhemden de draad van voor de thee weer op, met als beloning drie minuten voor tijd de bevrijdende 3-1 van de prima spelende nummer 10 Tom den Besten.

Theole – Arkel 2-0 (rust 2-0)
Een te gemakzuchtig Arkel keek na ruim een halfuur spelen tegen een 2-0 achterstand aan. “Afspraken werden niet nagekomen, waardoor Theole frank en vrij kon voetballen”, analyseerde Arkel-trainer Jerôme Ceton de beginfase. Na de helftwisseling en enkele omzettingen speelde Arkel een goede tweede helft. De zondagderdeklasser kwam niet meer aan voetballen toe en hanteerde noodgedwongen de lange bal. De pas 16-jarige voormalige A-juniorenkeeper Joost van Santen onderscheidde zich door een Tielse elfmeter te stoppen.

Beesd - Streefkerk 0-5
Scores: 2x Andy van Vugt; 2x Lennert de Vries; 1x Joey van der Vlist
Een noodgedwongen jong Streefkerk leidde met 0-1 bij Beesd toen Nick van Vugt, met nog veertig minuten te gaan, zijn tweede gele kaart ontving. De tien overgebleven spelers pakten het echter perfect op en liepen uit naar een overtuigende zege.

Peursum - Wieldrecht 3-2
Scores: 1-0 Bart van der Meiden; 2-2 Mark den Heer; 3-2 Twan Romeyn
In een enerverend duel kwam Peursum na rust met 1-2 achter. Na de gelijkmaker zorgde Twan Romeyn vlak voor tijd voor de winnende treffer. "Een gelijkspel was misschien verdiend geweest", gaf trainer Rob Fluijt toe. "Maar we hebben goed vanuit de organisatie gespeeld en de winnende afgedwongen."