Keepersschool start in Gorinchem

Nieuws 6 keer gelezen

GORINCHEM - Met ingang van het nieuwe seizoen start in Gorinchem een keepersschool. Op de velden van Raptim start Allesvoorkeepers een opleiding voor keepers van 8 tot 17 jaar.

Allesvoorkeepers is een initiatief van twee ex-BVO trainers en draait al enige jaren met veel succes in Breda.

"Keepen is leuk", zegt Will van Meel, voormalig keepertrainer van Royal FC Antwerp RJO Willem II/RKC en oprichter van Allesvoorkeepers.

"Je kan als keeper het verschil maken in een wedstrijd en de held zijn. Dat is leuk. Die beleving moet voorop staan. Binnen een betaaldvoetbal organisatie (BVO) wordt gewerkt vanuit een filosofie ten aanzien van keepen. Die manier van werken moet niet beperkt blijven tot alleen die keepers. Daar moet elke jonge keeper van kunnen profiteren. Wij willen met onze keepersschool jonge keepers van 8 tot 16 jaar een programma bieden dat hen leert hoe ze maximaal kunnen presteren. En dat op een manier waarbij het plezier niet uit het oog wordt verloren. We gaan trainen op BVO-niveau."

Gezamenlijk initiatief
De start van de keepersschool bij Raptim is een gezamenlijk initiatief van een aantal ouders van keepers uit de regio Gorinchem, Goof van der Lugt van Raptim en Will van Meel. Volgens Van Meel is bij veel amateurverenigingen de keeperstraining een ondergeschoven kindje.

"Er is vaak geen ruimte voor of de kennis ontbreekt om op een goede manier de keepers van de vereniging te trainen. Vaak komt het neer op een goedwillende vader die vanaf een afstandje keiharde ballen richting het doel trapt. Daar wordt de keeper uiteindelijk niet beter van en zijn plezier in het spelletje zal verdwijnen. Dat is jammer want er is veel talent in de regio aanwezig, dat met de juiste begeleiding en training naar een hoger niveau gebracht kan worden."

Behoefte
Allesvoorkeepers draait op een staf van gediplomeerde keeperstrainers die allemaal kunnen bogen op een schat aan ervaring. Op dit moment wordt bekeken of er in de regio Gorinchem voldoende interesse is om de keepersschool bij Raptim in september te kunnen laten starten.

"Als die behoefte er is zal de eerste training waarschijnlijk al op vrijdag 12 september zijn", zegt Van Meel.

Keepers die geïnteresseerd zijn in een keeperstraining op BVO-niveau kunnen hun interesse kenbaar maken op www.allesvoorkeepers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 2 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 4 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 4 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 5 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' gisteren
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01