Eerste nederlaag Dutch Soccer Team Eritrea

Nieuws 46 keer gelezen

REGIO - Dutch Soccer Team Eritrea heeft maandagavond de eerste nederlaag van deze oefencampagne geleden. In Waalwijk werd het 2-1 voor Jong Brabant United, de gecombineerde jeugdopleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch.

In de derde minuut was het al raak. Een defensieve fout bij de Eritrese formatie lanceerde Giovanni La Rocca. De van het Franse Olympique Lyon overgekomen speler scoorde beheerst de 1-0.

Acht minuten later was het al 2-0. Een voorzet vanaf rechts werd tegendraads in de verre hoek binnen gekopt door Jort van der Sande, 2-0. Even dreigde een afstraffing, maar Dutch Soccerteam Eritrea herpakte zich na een half uur en begon sterker te voetballen.

Kopkans
Dat leidde al snel tot een kopkans, die naast ging. Vlak voor rust, in de 45e minuut, kwam dan toch de Eritrese goal. Een knappe aanval over rechts werd doeltreffend binnen gekopt door Dani: 2-1.

Na de rust had Dutch Soccer Team Eritrea veruit het betere van het spel. Dat leidde tot meerdere grote kansen, maar duidelijk werd dat het team een echte afmaker ontbeert. De vele kansen leverden dan ook geen goal op, hoewel men er vaak dichtbij was.