Arkel naar 3e klasse, ASH degradeert

Nieuws 6 keer gelezen

HEUKELUM - ASV Arkel keert na zeven seizoenen terug in de derde klasse. Zaterdagmiddag werd op het veld van Heukelum ASH met 3-0 verslagen. De Hellouwers dalen daardoor af naar de vierde klasse.

De vreugde was groot na afloop in het Arkelse kamp. “Eindelijk gepromoveerd na een paar vergeefse pogingen”, jubelde Sebastiaan Antonio, als invaller verantwoordelijk voor twee treffers (de 2-0 en de 3-0). “We hebben er een paar jaar dicht tegen aan gezeten, maar steeds ging het in het zicht van de haven mis. Heerlijk dat het nu wél is gelukt!”

Ontbranden
De wedstrijd ontbrandde pas in de tweede helft. In het eerste bedrijf bakte Arkel er niet al teveel van en beperkte ASH zich tot controleren. Dat beeld veranderde volledig nadat Dylan Verschoor in de 57e minuut  de 1-0 binnen had geknikt. ASH moest daarna komen en verwaarloosde zijn defensie.

Dat had Arkel-trainer Teus Jakobs ook gezien. Voor de vertrekkende coach een mooi moment om Sebastiaan Antonio binnen de lijnen te brengen als vervanger van Ryan Jakobs. De getergde invaller (“Ik heb moeten accepteren dat de trainer Joey van Assendorp de voorkeur gaf”) deed precies wat Teus Jakobs hoopte dat 'ie zou doen: de wedstrijd in het slot gooien. Amper tien seconden in het veld kopte Antonio de 2-0 binnen (in de 63e minuut) om in de 71e minuut nogmaals doeltreffend te zijn (3-0).

Eén wedstrijd teveel
ASH, dat bij de stand 2-0 de lat raakte en verder in aanvallend opzicht ondermaats presteerde, liep in het verdere verloop van de partij als een aangeslagen bokser over het veld. “Dit was één wedstrijd teveel voor mijn ploeg. We hebben terecht verloren van een beter Arkel”, toonde trainer Gerrit Molenaar zich een waardig verliezer.

“Het is niet anders aan het eind van een lang seizoen waarin het ons te vaak niet meezat. Ik neem de jongens niets kwalijk. Ze hebben alles gegeven, ik ben echt trots op deze groep en ben ook in de vierde klasse graag trainer van ze! En neem van mij aan: we staan er gewoon weer met zijn achttienen hoor op 2 augustus, onze eerste training van het nieuwe seizoen.”

Trots
Terwijl de ASH-spelers zwijgend hun degradatie zaten te verwerken in de kleedkamer, vierde de Arkel-selectie feest op en rond het veld. Met trainer Teus Jakobs als één van de stralende middelpunten.

“Hier ben ik verschrikkelijk blij mee”, jubelde de coach. “Gewoon omdat we deze promotie verdiend hebben. De voorbije weken hebben we hier met z’n allen naartoe gewerkt. We speelden het beste voetbal in onze afdeling en zien dat uiteindelijk toch beloond. Persoonlijk ben ik trots dat ik met een prijs afscheid mag nemen bij de club waar ik nog graag een paar jaar had willen werken als hoofdtrainer. Het bestuur besliste echter anders. In oktober al, zonder de spelers te raadplegen. Dat heeft me veel pijn gedaan. Alleen daarom al geniet ik extra van dit succes en maak ik een lange neus naar de mensen die hebben besloten dat het tijd werd voor een andere trainer.”

Jan Timmer

Meer in Het Kontakt Alblasserwaard en Het Kontakt Leerdam van komende week
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 14 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 19 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 19 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 20 uur geleden