SVW degradeert naar 3e klasse

Nieuws 245 keer gelezen

GORINCHEM - SVW verspeelde zaterdag het tweedeklasserschap aan het promoverende SC Amstelwijck. Wat al vanaf november 2013 in de lucht hing, gebeurde op deze 31e mei: degradatie naar de 3e klasse.

Al in de 10e minuut namen de gasten uit Dordrecht de leiding. Kevin Steensma mocht op de rechts de bal volkomen vrij aannemen en joeg de bal in de verre hoek binnen, 0-1. Na 18 minuten voetbal kon Johnny Grener uithalen, maar zijn schot ging naast. Het eerste half uur waren de gasten voetballend en strijdend de betere ploeg op het Gorinchemse kunstgras.

Rood Bendami
Acht minuten voor rust volgde een incident met Khalid Bendami. De spits liet zich van zijn slechtste kant zien en plantte zijn elleboog in het gezicht van Merijn van Groesen. Deze ongelofelijk domme en onprofessionele actie kostte Bendami terecht de rode kaart, uitgedeeld door de goed leidende arbiter Elderson.

Vlak voor rust was het toch SVW dat langszij kwam. Johnny Wijnbelt werd diep gestuurd en kreeg een duw in de rug binnen de zestien meter: strafschop. Deze werd koelbloedig binnen geschoten door de afscheidnemende aanvoerder (hij stopt met voetballen) Christiaan Damen, 1-1.

Schouders eronder
Na rust zette SVW aanvankelijk de schouders eronder en werd het ook een korte periode gevaarlijk. In de 53e minuut passte Hassib Amanzada op Sander Romijn, maar zag zijn schot gestopt door keeper Frank Groeneweg. In de 65e minuut werd een goede vrije trap van Johnny Wijnbelt tot hoekschop verwerkt door diezelfde Groeneweg.

De beste kans voor SVW kwam in de 70e minuut, toen invaller Kor Damen de bal passte op Sander Romijn, die de bal direct voorzette op de mee naar voren gekomen Christiaan Damen, die zijn kopbal helaas net te hoog mikte om doel te kunnen treffen.

In de blessuretijd volgden nog twee kansen. Eerst voor SVW, dat op links doorkwam en Hassib Amanzada de bal voorlangs zag schieten. In de tegenstoot joeg Kevin Steensma de bal op de lat boven keeper Aljan Dekker.

SVW loopt door de degradatie de lucratieve derby's tegen GJS en Unitas mis en zal zich moeten gaan opmaken voor minimaal één seizoen in de 3e klasse.

SVW – SC Amstelwijck 1-1 (1-1)
10. Kevin Steensma 0-1
42. Christiaan Damen 1-1

37. rood: Khalid Bendami (SVW)

(tekst en foto's: Ronald Tukker - SVW)