MVV'58 ook volgend seizoen vierdeklasser

Nieuws 5 keer gelezen

METEREN - De promotiedroom van MVV'58 is hard uiteen gespat. Ook de tweede nacompetitiewedstrijd tegen BLC ging verloren (2-3).

MVV 58 moest een 2-0 achterstand wegwerken en begon de wedstrijd flink aanvallend. Met een gewaagd 3-4-3 systeem werd geprobeerd een snel doelpunt te maken. Dit lukte, zodat de wedstrijd de spanning kreeg die het verdiende.

Jack van Mourik reageerde goed op een pass van Morris vd Brink en rondde met een boogbal over de keeper mooi af. MVV 58 kreeg weer hoop en probeerde meteen door te drukken. Hierdoor ontstonden ook kleine openingen voor BLC, maar met de snelle Menno vd Brink, Remco Knoop en Tijn Wilpstra konden deze openingen gedicht worden.

Een verkeerde pass van achteruit zorgde er jammerlijk voor dat MVV 58 weer helemaal opnieuw moest beginnen. De spits van BLC wist wel raad met dit buitenkansje en rondde af in de verre hoek achter Louis van Mourik.

Reflex
Louis van Mourik was daarna wel in staat zijn doel verder leeg te houden. Twee keer moest hij met een reflex handelen en dat deed hij naar behoren. Aan de andere kant werd de dadendrang van MVV 58 wel beloond. Dirk Bus was de meest oplettende toen een pass vanaf links voor het doel rolde en schoot de bal tegen het net (2-1).

In de rust werd de scorende maar ook geblesseerde Dirk Bus gewisseld en kwam Leon de Ritter in het veld. Dit zorgde voor nog meer aanvallende intenties, maar dus ook voor extra opletten voor de counters.

MVV 58 kreeg controle over de wedstrijd, maar BLC hield stand. Jorrit van Doorn was dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging over het doel. Jack van Mourik had ook een grote kans, maar ook hij miste.

Weinig risico's
BLC had aan deze stand voldoende om naar de beslissingswedstrijd door te gaan en beperkte de risico’s. Wel bracht het in het laatste half uur nog twee wissels om fris de wedstrijd door te komen.

Eén doelpunt voor MVV 58 was voldoende voor tenminste nog een verlenging, dus MVV 58 ging nog meer risico’s nemen. Ook werd het spel wat onrustiger, wat MVV 58 niet goed uitkwam. BLC bleek goed in het tempo uit de wedstrijd te krijgen door regelmatig geblesseerd op de grond te blijven liggen.

Rood
In de 82e minuut viel tenslotte toch nog het doek voor de thuisploeg. Eén van de verse wissels van BLC counterde alleen richting Louis van Mourik. De Meterense keeper was tot buiten zijn 16 meter gebied gelopen, maar maakte contact met de aanvaller van BLC. Een vrije trap en een rode kaart waren het gevolg. Roland Blom kwam in het doeltet staan, maar hij had geen kans de vrije trap te keren en zo was het met 2-2 gespeeld.

In de laatste minuut werd het uit weer een counter zelfs nog 2-3.

(verslag: MVV'58)