Paasweekend met alles erop en eraan

Nieuws 90 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor de Alblasserwaardse voetbalclubs wordt het een Paasweekend met alles erop en eraan. De belangen zijn groot. De ingrediënten kampioenschap, dreigende degradatie en de kans op een periodetitel spelen bij veel duels een rol.

Hoofdklasser SteDoCo moet zich herpakken om de kans op de nacompetitie levend te houden. Winnen van Smitshoek luidt de opdracht.

Nieuw-Lekkerland heeft in 1C de beste papieren voor de derde periode. Zaamslag is in Zeeland de opponent. De degradatienood is daar hoog, dus de groenwitten zijn gewaardschuwd. De Zwerver staat inmiddels weer op een p/d-plek en wil die minimaal vasthouden. Winst op Pelikaan helpt, maar dat zal niet eenvoudig worden.

Heerjansdam-Sliedrecht is een kraker met de derde plaats (nacompetitie) als inzet. Het gaat er om spannen om De Molenwei, waar trainer Miguel van den Dungen te verstaan is gegeven dat hij maar beter 'op kan krassen'. Alblasserdam moet tegen Rijsoord een winnende daad kunnen stellen. Drechtstreek is hekkensluiter. Met runner-up SHO als tegenstander zal positieverbetering voorwaar niet meevallen.

Stunten
Sv Meerkerk lonkt in 2F nog naar de nacompetitie, maar kan zich dan geen misstap meer veroorloven. De uitbeurt bij streekgenoot Hardinxveld valt bepaald niet in de categorie 'gemakkelijk'. GJS gaat kijken of het kan stunten tegen koploper Lienden en speelt Paasmaandag het laatste deel van de wedstrijd tegen SC Everstein over. De ploeg uit Dalem staat met 2-1 voor en heeft een numerieke meerderheid van elf tegen tien.

GVV'63-SVW is een regelrechte degradatiekraker. Bij een nederlaag gaat het er zeer somber uitzien voor de streepjes.

Tombola
En dan de tombola van 3C. Dat Papendrecht kampioen wordt, daar twijfelt niemand meer aan. Uit bij SC Amstelwijck kan het al zover zijn, maar dan moet ZBC'97 punten laten liggen tegen DFC en dat is niet de verwachting. Op Tweede Paasdag kampioen worden zonder zelf te spelen, is ook één van de opties.

Maar de tombola betreft natuurlijk vooral de dertiende plek (nacompetitie om degradatie). Dat DFC rechtstreeks degradeert lijkt vrijwel zeker, maar direct daarboven vechten ASH, De Alblas, VVAC, Groot-Ammers, Ameide en Peursum een hevige strijd uit. Vier concurrenten treffen elkaar. Ameide ontvangt De Alblas en VVAC treft in Hellouw ASH. VVAC zal daar vooralsnog nauwelijks mee bezig zijn (eerst zal het zich veilig willen spelen), maar die ploeg staat er na de resultaten van de laatste weken virtueel het beste voor in de derde periode.

Peursum lijkt zeker niet kansloos bij nummer 2 GSC/ODS en Groot-Ammers -dat na de winterstop niet veel punten pakte- zal thuis alles op alles zetten tegen EBOH, dat nog meedoet in de periodestrijd.

In 3D voor koploper Unitas een dubbel programma. Op papier zijn beide klussen te doen: BLC thuis en Zuilichem uit. Unitas kan in het Paasweekend dus een reuzestap richting het kampioenschap zetten.

Doorslaggevende rol
Arkel is in 4C inmiddels zeker van de nacompetitie, maar kan in de kampioensstrijd nog een doorslaggevende rol spelen. Koploper Asperen komt zaterdag namelijk naar Schoonzigt. Het puntgelijke Streefkerk hoopt hartstochtelijk op een stunt(je) van Arkel, maar moet dan zelf natuurlijk wel winnen van SVS'65.

Raptim-Dubbeldam, Schelluinen-Lekvogels en SV Noordeloos-HSSC'61 kennen minder belangen, al hebben sommige clubs nog een sprankje nacompetitiehoop.

Paasmaandag
VVAC haalt op Paasmaandag in bij Herovina.

Unitas-zondag wil op nacompetitiekoers blijven en zal WSC dan ook zeker niet onderschatten. Raptim moet op eigen veld kunnen winnen van Ophemert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 11 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 11 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 14 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 16 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 16 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 17 uur geleden