Lastig weekend voor Nivo Sparta en Roda Boys

Nieuws 88 keer gelezen

BOMMELERWAARD – Nivo Sparta en Roda Boys reizen zaterdag voor lastige uitduels af naar De Meern en Gorinchem.

Nivo Sparta gaat voor de eerste overwinning van 2014 op bezoek bij middenmoter De Meern. De voortekenen zijn ongunstig voor de Zaltbommelse eersteklasser: de thuiswedstrijd eindigde eerder dit seizoen in een 0-1 nederlaag. Bij verlies zaterdag kan Nivo Sparta afdalen naar de twaalfde plaats.

Een klasse lager moet Roda Boys uit bij het lastige GJS de volle buit pakken om in de slipstream te blijven van koploper Lienden. De Aalstenaren lopen drie punten achter, maar hebben ten opzichte van de Betuwse concurrent nog twee inhaalduels tegoed. Afgelopen najaar werd het op De Maaskant tegen GJS 1-1.

GVV’63
In dezelfde tweede klasse F krijgt rode lantaarndrager GVV’63 de ultieme tegenstander op bezoek om een sprongetje te maken: Altena. Deze ploeg staat slechts drie punten boven de geplaagde ploeg bij John Laponder, die afgelopen zaterdag eervol met 4-3 ten onder ging bij topper WNC. Vooral het feit dat zijn doorgaans improductieve ploeg in Waardenburg drie keer het net vond, moet Laponder optimistisch stemmen.

Zuilichem
Derdeklasser Zuilichem hoopt de verrassende 2-0 thuiszege tegen subtopper Sleeuwijk een vervolg te kunnen geven tegen laagvlieger SSC’55. Zuilichem speelt thuis en kan bij winst de degradatiezone zelfs ontstijgen. In het voordeel van de roodzwarten is dat de ploeg ten opzichte van degradatieconcurrenten als ONI, BLC maar ook SSC’55 drie wedstrijden minder speelde.

Well, Kerkwijk, Brakel
De drie Bommelerwaardse clubs die uitkomen in de vierde klasse D hebben een niet al te moeilijk programma. De als vierde hoogst genoteerde regionale vereniging Well gaat op bezoek bij nummer voorlaatst Nordea, Kerkwijk (vijfde) moet in staat worden geacht om de volle buit te pakken bij het evenmin sterke TSVV Merlijn en Brakel (zesde) mag op het eigen veld langs de Waal geen misstap begaan tegen hekkensluiter Olympia’60.

DSC
In de zondag derde klasse C moet DSC zondag winnen om zicht te houden op de derde plaats. In Kerkdriel nemen de blauwwitten het op tegen Boxtel dat bij winst een definitief gaat met DSC slaat. Opmerkelijk: beide ploegen zijn in de eerste twee duels om de derde periode als enige nog zonder puntverlies.

Hurwenen
Het op degradatie afkoersende Hurwenen probeert zondag uit bij Maliskamp de eerste seizoenszege in de wacht te slepen. Hurwenen is niet bij voorbaat kansloos, omdat de middenmoter met vijftig tegengoals beschikt over de meest gepasseerde defensie van de vierde klasse F. Hurwenen sprokkelde uit zeventien duels nog slechts twee punten bijeen.

Derby
Het eveneens met degradatie bedreigde Alem staat er een stuk beter voor dan Hurwenen, maar moet alle zeilen bijzetten om niet na één seizoen weer terug te keren naar de vijfde klasse. De promovendus staat zondag in Ammerzoden oog in oog met de Bommelerwaardse buurman Jan van Arckel. Eerder dit seizoen eindigde de derby in een verrassende 3-1 zege voor Alem.

Vijfde klasse
In de vijfde klasse D staat er weinig meer op het spel, of het moet het ontlopen van de laatste plaats zijn. In dat licht bezien is de boeiendste wedstrijd de burenruzie tussen RKVSC en Heerewaarden. Laatstgenoemde ploeg staat voorlaatste, met slechts één punt voorsprong op Waalkanters.

Hedel gaat uit naar Raptim. Aan Rossum zondag de taak om titelkandidaat Teisterbanders te bedwingen.

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 1 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 1 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 2 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 21 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57