Ambitieuze Prein wil met WNC naar eerste klasse

Nieuws 150 keer gelezen

WAARDENBURG – Cor Prein volgt komend seizoen Jeffrey Kooistra op als hoofdtrainer van WNC. Prein is dit seizoen al assistent-trainer van de zaterdagtweedeklasser.

Prein heeft de nodige ervaring in zowel betaald- als amateurvoetbal. Hij doorliep de jeugdopleiding van PSV en was actief bij NEC, FC Kleve (Duitsland) en Stormvogels/Telstar. Door aanhoudende knieproblemen (hij scheurde twee keer zijn kruisbanden) deed hij een stapje terug. In het amateurvoetbal kwam de Culemborger onder meer uit voor De Treffers en FC Lienden. Vorig seizoen was hij samen met René Benschop trainer/speler bij Vriendenschaar.

Klik
Volgens WNC-voorzitter Lamy van der Vliet is Prein de juiste man om Kooistra op te volgen. “Hij kent de club en de spelers al. De klik is er. Een nieuwe trainer moet altijd eerst wennen, dus Cor heeft een voorsprong”, vertelt Van der Vliet.

“Of dat het gewenste resultaat gaat geven, is altijd afwachten. Wij wilden hem deze kans geven. Hij past in ieder geval in het profiel en ook uit de spelersgroep kwamen positieve geluiden. Toen was het voor ons een abc-tje.” 

Tussen de spelers
Prein zelf is blij met zijn nieuwe stap. “Ik heb een goed gevoel bij de club. Ik ken de spelers en heb een goede band met ze.”

Prein denkt niet dat hij zich als hoofdtrainer anders hoeft te gedragen dan als assistent. “Ik sta sowieso tussen de spelers. Bij Vriendenschaar deed ik dat als speler, maar maakte ik als trainer ook de opstelling. Ik vind het een mooie uitdaging om het nu als hoofdtrainer op eigen benen te gaan laten zien.”

De ambitieuze Prein heeft met WNC één doel: “We willen naar de eerste klasse. Als we dit seizoen goed eindigen, kan dat nu al. En anders gaan we er volgend jaar opnieuw voor.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 18 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 18 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 20 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 23 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 23 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net gisteren