Pittige opgaves LRC en Leerdam Sport

Nieuws 12 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Voor LRC Leerdam en Leerdam Sport’55 staan zaterdag lastige wedstrijden op het programma. De Glasstadbewoners treden aan tegen respectievelijk SVL en Zuidvogels.

In Langbroek treft LRC een tegenstander die langzaam maar zeker is opgeklommen naar de subtop van de 1e klasse A. In Leerdam werd het aan het begin van de competitie 1-1. Ook voor Leerdam Sport zal het lastig zijn de broodnodige punten thuis te houden tijdens de wedstrijd tegen Zuidvogels uit Huizen. In de eerste ontmoeting tussen beide ploegen verloren de Leerdammers weliswaar op het nippertje, maar toonde Zuidvogels zich een sterke ploeg.

Degradatieduel
Voor WNC staat in Waardenburg de streekontmoeting tegen SVW op het programma. WNC startte de tweede seizoenshelft sterk met een 2-0 zege bij sv Meerkerk. SVW verloor op eigen veld juist met die cijfers tegen Roda Boys.

In diezelfde 2e klasse F staat ook voor Tricht een regioduel op het programma. De gedeelde koploper Lienden komt op bezoek. Hekkensluiter SC Everstein speelt tegen GVV’63 een echte degradatiewedstrijd en zal bij winst de Gamerense nummer dertien van de ranglijst achterhalen.

Vertrouwen
In de derde klasse C krijgt ASH bezoek van DFC. Om niet omlaag te moeten kijken, zal ASH moeten winnen van de Dordtse laagvlieger. Herovina gaat juist op bezoek in Dordrecht, waar het het puntgelijke SC Amstelwijck ontmoet.

Heukelum is in 3D verder gegaan waar het voor de winterstop eindigde: overtuigend winnen. De eclatante 8-0 overwinning tegen ONI geeft uiteraard geen garanties voor de toekomst. Zeker is wel dat Heukelum vol vertrouwen richting Woudrichem af zal reizen. 

Bonuspunt
In de zondagse 3e klasse C heeft Beesd de punten hard nodig. Een gelijkspel bij koploper RKDVC zou echter al een onverwacht bonuspunt zijn.

Rhelico heeft in 4F kansen op de winst in de 2e periode. Dan moet de ploeg wel winnen van het sterke Jan van Arckel en dat zal geen eenvoudige opgave blijken.

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 32 minuten geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 46 minuten geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 3 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 5 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 5 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 6 uur geleden