Overwinning voor Nivo Sparta en GVV’63 zeer welkom

Nieuws 90 keer gelezen

BOMMELERWAARD – In de eerste klasse A moet Nivo Sparta proberen Roda’46, waarmee de marge drie punten is, van het lijf te houden. Het zou goed uitkomen om wat uit de onderste regionen te kunnen blijven. 

In de tweede klasse F staat GVV’63 zaterdag voor de opgave SC Everstein te verslaan. Verliezen mag eigenlijk niet, want dan komt Everstein op gelijke hoogte met de volgelingen van trainer John Laponder en dat betekent dat beide teams de laatste plaats dan moeten delen.

Roda Boys drie punten kunnen bijschrijven tegen SV Capelle zodat het team van trainer Gerrie Schaap de toppositie kan behouden. WNC is in goeden doen en kan opnieuw een driepunter bijschrijven door het op de thee komende SVW te kloppen.

Zuilichem (3D) liet het zaterdag uit bij NEO’25 lelijk afweten. “Te weinig agressie”, noemde trainer Arjen Dekkers het. En agressie zullen de Zuilichemmers tegen Sleeuwijk moeten tonen, wil het niet opnieuw op een nederlaag uitdraaien.

Zondagvoetbal
DSC (3C) liep zondag tegen een forse nederlaag aan. Trainer Erik Meulendijk wil snel een omslag. OSC’45 kan de springplank zijn.

Jan van Arckel (4F) kwam tegen Hurwenen met de hakken over de sloot tot winst. Uit bij Rhelico zal het zondag ook niet gemakkelijk zijn. Hurwenen kreeg in Ammerzoden te weinig. Trainer Piet van Lent hoopt dat het tegen BZS nu wel gaat lukken. Alem bezoekt SCR dat op de ranglijst een plaatsje hoger staat. Het zou de mannen van trainer Patrick Theuwis goed uitkomen als er niet verloren wordt, want anders wordt het gaatje tot SCR nog groter.

In 5D heeft Heerewaarden het heilige vuur ontdekt, maar of uit tegen koploper Teisterbanders het vlammetje kan blijven branden is waarschijnlijk te veel gevraagd. Ophemert zal het tegen MEC’07 waarschijnlijk moeten afleggen. RKVSC zal op zijn beurt ook best tevreden zijn met een punt tegen Wadenoijen, maar of er dat ook in zit?

Voor Rossum wordt het ook tijd om weer eens te oogsten. Uit bij Raptim zal niet meevallen. Waalkanters/Opijnen krijgt bezoek van FC Drunen. Beide teams staan met acht punten onderaan. Waalkanters/Opijnen kan zichzelf dus een goede dienst bewijzen.

Marry Bouman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 2 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 2 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 3 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 22 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57