Bill Tukker kiest bewust voor de langere termijn

Nieuws 7 keer gelezen

PAPENDRECHT - Bill Tukker gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij voetbalvereniging Drechtstreek. De 52-jarige oefenmeester werkt nu nog bij Strijen.

“Ik kan straks lekker op de fiets naar mijn nieuwe club”, glimlacht de Papendrechter. “Dat is wel zo gemakkelijk, maar niet de hoofdreden waarom ik graag bij Drechtstreek wil gaan werken. Die zit hem vooral in het enthousiasme van de mensen met wie ik de voorbije week gesproken heb over een gezamenlijke toekomst. Het bestuur en de spelersdelegatie; ze ademden precies uit waar ik me prettig bij voel: ze voelen passie voor hun club. Daarnaast wil men nieuwe stappen gaan zetten in sportief opzicht, bouwen aan een nog sterkere club. Ik vind het mooi om me daar voor in te zetten. Vandaar dat ik met veel plezier mijn handtekening heb gezet onder een contract.”

Zekerheid
Momenteel is Bill Tukker bezig aan zijn eerste seizoen bij voetbalvereniging Strijen. Met het eerste elftal staat hij vierde in de tweede klasse D van District West 2.

“Het gaat zeker niet verkeerd”, stelt Tukker vast. “We voetballen met een sterk verjongd team dat absoluut groeiende is. Het spel wordt steeds een stukje beter.”

Dat de Papendrechter desondanks zijn huidige broodheer al na één jaar verlaat, heeft alles te maken met zijn ‘behoefte aan zekerheid’. “In de maand december worden vaak de gesprekken gevoerd over het nieuwe seizoen. Bij Strijen werd die bespreking uitgesteld. Ik beleef zoveel plezier aan mijn trainerschap dat ik absoluut komend seizoen ook langs de lijn wil staan om een team te begeleiden. Drechtstreek biedt me die zekerheid, en dan ook nog eens in een ambiance die me zeer aanspreekt."

Omslag
Bill Tukker zegt dat hij als trainer ‘veranderd’ is in de loop der jaren. “Ooit was ik vooral gefocust op prestatie op de korte termijn”, vertelt hij. “Inmiddels zie ik het breder, denk ik meer in langdurige ontwikkelingen van spelers en teams. Die omslag heb ik gemaakt in de periode waarin ik trainer was bij SHO. De verdieping volgde in mijn tijd bij IFC. Bij die clubs kreeg ik te maken met jonge voetballers die moesten worden ingepast. A-junioren soms die weliswaar over talent beschikten maar ook nog veel moesten leren; speler die er niet altijd meteen stáán."

"Ik moet zeggen dat ik aan het trainen en coachen van die teams veel voldoening heb gehaald. Bouwen aan een team: heerlijk! Dat hoop ik bij Drechtstreek ook te mogen doen. Het liefst ga ik voor een periode van drie à vier jaar met een groep aan de slag. Ontwikkelen en fine-tunen. De kans dat dat bij Drechtstreek gaat lukken, schat ik hoog in. Tijdens mijn gesprek met een spelersdelegatie kreeg ik al te horen dat ik er niet op moest rekenen dat de selectie mutaties zal ondergaan, ha ha! Bij deze club vertrekken in principe geen voetballers, tenzij het door verhuizing of blessures niet anders kan. Dat klonk me als muziek in mijn oren. Ik heb er dan ook erg veel zin in om bij Drechtstreek te gaan beginnen. Maar eerst wil ik mijn werk bij Strijen goed afmaken. Daar ga ik me de komende vijf maanden vol overgave op richten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 minuten geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 28 minuten geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 2 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 5 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 5 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 6 uur geleden