Champions Cup definitief voor Unitas

Nieuws 59 keer gelezen

GORINCHEM - De Poort6 Champions Cup komt definitief in de prijzenkast van Unitas. De roodbroeken wonnen het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi in de met ruim 1400 toeschouwers volgepakte Oosterbliek voor de derde keer op rij.

Stadgenoot SVW, waarvan Unitas een week eerder in de poulefase nog met 3-4 verloor, werd met 6-4 verslagen. Zo spectaculair als die wedstrijd verliep de eindstrijd niet. Toch liep de spanning, na een 5-1 ruststand, in de slotfase nog hoog op.

Hakbal
Christiaan Perrier drukte met twee snelle goals al meteen zijn stempel op de finale. John Wijnbelt bracht de spanning terug, en hoe! Met een fraaie hakbal toverde hij de 2-1 achter keeper Joost Verberk.

Toch leek de strijd voor rust al gestreden. Nogmaals Christiaan Perrier en Toessef Pyla tilden de stand naar 5-1.

Risico's
De tweede helft verliep aanvankelijk zonder hoogtepunten. Unitas deed het rustig aan, pakte tijd waar het kon, maar begon ook meer en meer uit de organisatie te lopen. En waar niemand meer op rekende, gebeurde toch. In recordtempo kwam SVW terug tot 5-4. Unitas moest terug en SVW diende risico's te nemen in de jacht op de gelijkmaker.

In die risico's ging de uiteindelijke beslissing schuil. Keeper Aljan Dekker trok mee ten aanval en toen SVW de bal verspeelde zag Jamy Goemaat zijn kans schoon. Van grote afstand schoot hij de bal in het verlaten doel.

Instelling
SVW-coach Kees van Baalen na afloop: "Unitas speelde vanavond met de instelling die wij vorige week in de poulefase hadden. De eerste tien minuten maakten we teveel fouten. Na de 5-1 ruststand kwamen we toch nog dichtbij. En dan speel je alles of niets. Op de bank twijfelenden we; of keeper Aljan Dekker wisselen of met hem op de middellijn gaan spelen. Aljan kan aardig meevoetballen en daarom kozen we voor het laatste. Het pakte verkeerd uit. In plaats van 5-5, werd het 6-4."

Van Baalen kijkt terug op een mooi toernooi. "Fantastisch, ik ben trots op mijn jongens. Niet alleen op het veld, maar ook onderling was het prima. Je speelt zo'n toernooi wel met z'n tienen."

Een van die tien was de beste keeper van het toernooi, Aljan Dekker. "Maar liever had ik die grote beker in mijn handen gehad, dan deze individuele prijs. Ik ben blij dat ik afgelopen zomer de overstap van VVAC naar SVW heb gemaakt. Op het veld gaat het goed en de afgelopen weken in de zaal ook", aldus de inwoner van Hoornaar.

Ommekeer
Unitas-aanvoerder Jamy Goemaat gaf bij aanvang van het toernooi aan graag de Poort6 Champions Cup voor de derde achtereenvolgende keer te willen winnen. En zo geschiedde.

"Maar het ging niet gemakkelijk. De verloren poulewedstrijd tegen SVW heeft ons op scherp gezet. De focus moest vervolgens direct op Leerdam Sport. Een goede ploeg, maar tegen ons waren ze op. Na een 3-1 voorsprong kwamen ze nog wel terug tot 3-3, maar onze overwinning was verdiend en voor ons de ommekeer in het toernooi."

Christiaan Perrier nuanceerde de mening van zijn captain enigszins. "Soms moet je ook een beetje geluk hebben. In de slotfase hebben we misschien wel gezwijnd tegen Leerdam, maar aan de andere kant lieten we ze, met Boukie en mijn persoon op de bank, onnodig terugkomen in de wedstrijd. Overigens speelde ik persoonlijk een slecht toernooi. Uiteindelijk heb ik toch nog negen goals gescoord, maar die hadden er in de poulewedstrijden al in moeten zitten. Pas in de halve finale met vier assists op Boukie en vandaag. met zelf de eerste drie goals. ging het eindelijk pas lekker."

Doelpuntenmakers Unitas: Christiaan Perrier (3x), Youssef Pyla (2x), Jamy Goemaat.
Doelpuntenmakers SVW: John Wijnbelt (3x), Mergim Shala.

Beste speler van het toernooi: Jamy Goemaat (Unitas).
Beste keeper: Aljan Dekker (SVW).
Topscorer: Fitim Meha (Sliedrecht).

Winnaar B-junioren: SVW (in finale 2-1 tegen Streefkerk).
Winnaar D-pupillen: GJS (in finale 2-0 tegen Heukelum).

(fotoreportage volgt)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 1 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 4 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 4 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 5 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' gisteren
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01