'Herbstmeister' Jogadores CF nu al tien punten los

Nieuws 1 keer gelezen

GORINCHEM – Jogadores CF heeft het jaar 2013 met een overwinning afgesloten. ZV Heerle/FC EL 2 werd met 6-4 verslagen in een goed gevulde Oosterbliek.

Zonder de geblesseerde Robert Scheurwater wilde Jogadores CF met een goed gevoel de winterstop in gaan. Dat gevoel werd al snel reëel nadat Remie Schuurman met een prachtig schot in de 1-0 binnenschoot. Het juweeltje zorgde ervoor dat de ploeg uit Wouw ook aanvallende intenties kreeg. Daardoor gaf de uitploeg steeds meer ruimtes weg en daar profiteerde Jogadores CF weer van. Een combinatie van Sjors Hendriks en Remie Schuurman zorgde ervoor dat laatstgenoemde de 2-0 op het scorebord kon schieten.

Voor de rust was Jogadores CF de bovenliggende partij waardoor de 3-0 van Mergim Shala volkomen verdiend was. Toch bracht de koploper zichzelf onnodig in de problemen. Een enorme kanonskogel en tevens het mooiste doelpunt van de avond verzorgde de 3-1 en vlak voor rust werd het zelfs nog 3-2.

Verwarrend
Na rust was het zoeken naar de snelle 4-2 waardoor de thuisploeg weer meer lucht zou krijgen. En die kwam er ook. Het duo Sjors Hendriks en Remie Schuurman sloeg opnieuw toe. Dit keer was het Sjors die de keeper met een mooi stiftje wist te verschalken. De 5-2 volgde op de voet. Jamy Goemaat haalde de trekker over bij een man-meer-situatie.

Wat volgde was een erg verwarrende fase. Na een gele kaart voor Jamy was het ook de Brabantse keeper die geel kreeg waardoor een speler zijn taak tijdelijk overnam. De scheidsrechter liet dit niet zomaar toe, want kleur en nummer moesten gelijk zijn aan die van de keeper. Verwarring alom. De uitploeg onderstreepte die verwarring toen een wisselspeler uit zichzelf besloot om het veld in te stappen, terwijl Remie op weg leek naar de 6-2. Het gemekker dat volgde, duurde zo lang dat de tijdstraffen geen invloed meer hadden op de wedstrijd. Beide teams weer compleet en de dagelijkse proportie sensatie zat er weer op.

De 6-2 kwam alsnog van het chocoladebeen van Mergim Shala die daarmee de wedstrijd in het slot gooide. Door een zwakke fase van de thuisploeg met veel gemopper, zelfzuchtigheid en matig verdedigen wist ZV Heerle/FC EL 2 nog twee keer te scoren.

De eindstand bleef daarmee bij 6-4 hangen. Door een gelijkspel tussen de directe concurrenten staat Jogadores CF nu met een wedstrijd meer tien punten voor op de nummer twee. Een prachtige prestatie die hopelijk na de winter wordt beloond met het kampioenschap. Zo ver is het nog lang niet, maar de goede weg is ingeslagen.