Frans Grondman: 'Vertrek pijnlijke verrassing'

Algemeen 4 keer gelezen

EETHEN - Trainer Frans Grondman moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe club. Het contract met de trainer van GDC wordt niet verlengd.

Voorzitter Henk van der Stelt wil er niet te diep op in gaan.

“We zijn over het totaalpakketje niet tevreden. We hadden een contract voor een jaar met Frans Grondman en wij moeten beslissen of dat we willen verlengen. We hebben gezegd dat we dat niet gaan doen. Dan heb je de discussie, waar ligt het dan aan? Laat ik het zo zeggen: het voelt niet helemaal zoals wij gedacht hadden. Ik geloof niet dat Grondman een slechte trainer is, maar het is een combinatie van een aantal factoren.”

Ook de spelers hebben er een stem in gehad, aldus de voorzitter van GDC. Die hadden wél met Grondman door willen gaan. Het bleek niet voldoende voor het bestuur om een andere beslissing te nemen.

Unaniem
Trainer Frans Grondman zelf werd compleet verrast door de beslissing van het bestuur. “Ik had dit niet verwacht. Zeker omdat de club op zoek was naar meer continuïteit. Bovendien gaat het naar behoren”, aldus de in Zaltbommel woonachtige trainer.

“De spelers gaven ook unaniem voor de volle honderd procent aan, dat ze heel graag met mij door zouden willen gaan. Ik had zelf ook aangegeven, dat ik graag door wilde gaan. Eigenlijk zag ik het ook helemaal niet aankomen. Ik ben bij iedere club waar ik trainer was, en dat zijn er inmiddels wel een aantal, nooit korter dan drie seizoenen actief geweest. Bij sommige zelfs vier of vijf jaar en nu wordt na vier maanden het lijntje al doorgeknipt. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Dus ik was echt bijzonder pijnlijk verrast. En de spelers nog veel meer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 16 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33