CFM/Transito revancheert zich

Nieuws 2 keer gelezen

WERKENDAM - CFM/Transito heeft de thuiswedstrijd tegen SCR 't Rijens Vat met maar liefst 8-1 gewonnen. Eerder in het seizoen ging het uitduel nog met 4-1 verloren.

CFM/Transito startte de wedstrijd met veel balbezit en liet de bal snel rondgaan. De gasten lieten zich zakken op de eigen helft en gokten met enkele snelle mensen op de uitbraak. Na vijf minuten profiteerde CFM/Transito van een foutje van ’t Rijens Vat. Curtis van Leeuwaarde kwam goed voor zijn man na een slappe inspeelpass en faalde oog in oog met de doelman niet: 1-0.

Na deze treffer bleven de gastheren de bal goed rondspelen, maar dit leidde maar zelden tot doelgevaar. Na zo’n tien minuten kwamen de gasten ook wat beter in hun spel en een eerste schot werd gered door Niek Swagemakers. Dit luidde een sterke fase in van CFM/Transito, maar Richard Biemans, Zouhair El Yaakoubi en Josbert Wemmenhove stuitten op de doelman.

De Rijenaren raakten de paal na een vlijmscherpe counter, maar waren even later wel trefzeker. Een schot van een van de gasten werd van richting veranderd en landde achter de kansloze doelman Niek Swagemakers in het doel: 1-1. Vlak hierna kregen de Rijenaren de kans om op voorsprong te komen, maar een hard schot eindigde op de paal.

CFM/Transito raakte verder in de problemen toen het tegen een gele kaart opliep. De gasten wisten echter niet te profiteren van de overtalsituatie. In de slotminuut kregen de gastheren een grote kans om weer op voorsprong te komen, maar de bal bereikte het doel helaas niet. Met een 1-1 stand gingen de teams rusten.

Hoog tempo
Ook de tweede helft startte CFM/Transito sterk. Na goed doorzetten van Josbert Wemmenhove, was het Dennis Blom die prachtig afrondde en de Werkendammers weer op voorsprong zette: 2-1. Doordat beide teams veel en fel druk zetten golfde de wedstrijd hierna in een hoog tempo op en neer. Na ruim vijf minuten was het uit een van de vele kansen eindelijk raak voor CFM/Transito. Zouhair El Yaakoubi rondde een prima aanval beheerst af: 3-1.

De Rijenaren bleven na deze nieuwe tegenslag fel en vol beleving spelen en creëerden goed kansen. Een foutje achterin werd ze echter fataal. Al zwevend onderschepte uitblinker Frank Hiemstra een breedtepass en oog in oog met de keeper bleef hij koel: 4-1. ’t Rijens Vat moest vervolgens komen en deed dit dan ook. Met verschillende goede reddingen hield de CFM/Transito doelman zijn doel echter schoon.

Verzet gebroken
Na opnieuw een fout achterin profiteerde Josbert Wemmenhove door de 5-1 binnen te schieten. Een minuut later was het alweer raak voor de Werkendammers. Dennis Blom legde een prachtige uitworp goed terug en Frank Hiemstra schoot beheerst binnen: 6-1. Hiermee was het verzet van de gasten gebroken en drie minuten voor tijd zette Frank Hiemstra met zijn derde van de avond de 7-1 op het scorebord. Achterin had CFM/Transito het ook goed op orde en in de omschakeling wist het in de slotfase nog eenmaal doel te treffen, waardoor de eindstand werd bepaald op 8-1.

Een mooie revanche voor de Werkendammers en een prima laatste wedstrijd om mee de winterstop in te gaan. Volgend jaar, woensdag 8 januari, gaat de competitie weer verder. CFM/Transito 1 speelt dan opnieuw thuis. Tegenstander is Groene Ster 2. De wedstrijd begint om 22.00 uur.