Van Gameren: ‘WNC kent mijn ambities’

Nieuws 173 keer gelezen

WELL/WAARDENBURG – Hans van Gameren zit lekker in zijn vel als hoofdtrainer van vierdeklasser Well, maar staat open voor een nieuwe periode bij zijn oude liefde WNC. “In Waardenburg kennen ze mijn ambities.”

De 52-jarige oefenmeester stond net na de eeuwwisseling drie seizoenen onder contract bij de Waardenburg Neerijnen Combinatie. In die periode loodste hij de club naar de derde klasse. Bij zijn afscheid ontving hij een zelfportret waaronder de liefkozend bedoelde woorden ‘Kleine generaal van de Betuwe’ prijkten. Een knipoog naar zijn postuur, maar vooral een lofzang op zijn imposante staat van dienst als hoofdtrainer van talrijke amateurclubs in de regio.

Tien jaar later zet Van Gameren bij wsv Well een nieuw elftal in de steigers. De selectie onderging afgelopen zomer een indrukwekkende verjonging. Ten opzichte van vorig seizoen is de basiself op zeker zeven posities gewijzigd. Na een weifelende start beginnen de punten binnen te stromen. Twee competitierondes geleden pakte de ploeg bijna een punt bij titelpretendent MVV’58. Daarna volgden zeges tegen Olympia’60 (8-1) en afgelopen zaterdag tegen buurman Kerkwijk (2-0).

Kleine club met charisma
Van Gameren gaat binnenkort met het bestuur van Well om tafel om de intenties voor komend seizoen te bespreken. “Well is een kleine club met het charisma van een grote club. Op dit moment kan ik geen zinnig woord zeggen over de kansen op contractverlenging. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin, ik zie ontzettend veel uitdaging bij een jonge hondenclub als Well, maar niets is zo veranderlijk als het voetbal. Ik ben een gedreven persoonlijkheid, dat steek ik niet onder stoelen of banken.”

Met die laatste opmerking doelt hij heimelijk op een rentree bij WNC. De wieg van Van Gameren stond in 1961 in Waardenburg. Als klein kind speelde hij in het geelzwart van WNC. Na zijn actieve jaren keerde Van Gameren als voetbaltrainer bij zijn grote liefde terug. Nu de trainerspositie als gevolg van het aanstaande vertrek van hoofdtrainer Jeffrey Kooistra vacant wordt, begint het te kriebelen. Van Gameren weet dat hij als regionale trainer zonder groots voetbalverleden moet opboksen tegen de grote namen. Ook Kooistra’s voorganger  Marcel van Helmond was prof in het betaald voetbal.

Geen polonaise
Van Gameren: “Grote namen spreken kennelijk aan, maar clubs kunnen met doodeenvoudige jongens zoals ik misschien wel meer bereiken. WNC kent mijn ambities. Met eenvoudige jongen bedoel ik dat ik in de kantine niet bovenop de tafels klim of bij de polonaise aansluit, ook al vind ik het beregezellig. Ik geniet stilletjes na zodra ik in de auto stap naar huis. Zondag kijk ik weer vooruit naar de training van dinsdag. Wat voor training kan ik de jongens aanbieden? Moet ik een evaluatiegesprek met iemand inplannen? Hoe leef ik volgende week met blessures en schorsingen? Daarin ben ik heel gedisciplineerd. Als ik mezelf iets kwalijk neem is dit: waarom ben ik nooit trainer geworden in het betaald voetbal?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 5 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 5 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 7 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 10 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 10 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 11 uur geleden