Van de Braak: ‘Ik betaal vertrouwen graag terug’

Nieuws 11 keer gelezen

BRAKEL - Een andere vereniging dan vv Brakel is voor hoofdtrainer Edwin van de Braak nooit een optie geweest. “Ik ben trainer bij de club waar ik trainer wil zijn. Waarom zou ik dan naar een andere club willen?”

De 37-jarige trainer kwam afgelopen maandag tot een akkoord over een contractverlenging voor twee seizoenen. Van de Braak is bij de vierdeklasser momenteel bezig aan zijn tweede seizoen.

De Kerkdrielenaar gaat de komende twee seizoenen door op de ingeslagen weg. Van de Braak is van origine jeugdtrainer en heeft als doel om zoveel mogelijk jeugdspelers klaar te stomen voor het eerste elftal. Afgelopen zomer hevelde Van de Braak de complete A-junioren over naar de A-selectie. Een handvol spelers is al doorgebroken of zit dicht tegen de basis aan.

Kenmerkend voor zijn aanpak is dat zaterdag in de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen koploper Giessen de trainer slechts twee dertigers en één late twintiger opstelde. De rest was jonger dan 25. Doorgebroken spelers als Didier van Wensveen en John van Balen zijn zelfs ver onder de twintig.

Toevallig hoofdtrainer
Het trainen en begeleiden van jeugd is een stokpaardje van Van de Braak die tussen 2004 en 2007 al als jeugdtrainer aan Brakel verbonden was. In die periode trainde hij onder anderen de toenmalige B-junioren Jasper Gouda Quint en Arjan van de Werken. Beide spelers zijn nu vaste waarden in het eerste elftal.

Van de Braak traint ook de E2 van DSC uit Kerkdriel. In deze ploeg speelt zijn zoon. Bij DSC is Van de Braak intussen alweer achttien jaar als jeugdtrainer actief. “Ik ben en blijf een jeugdtrainer die toevallig hoofdtrainer is geworden.”

Promotie
De verdere ontwikkeling van jeugdspelers is het hoofddoel van Brakel, maar daarnaast wil de vierdeklasser een toontje hoger zingen in de vierde klasse. Ook al is promotie naar de derde klasse geen heilig doel, met Van de Braak aan het roer wil Brakel de komende jaren het pad naar een niveau hoger langzaam plaveien.

Dit seizoen speelt Brakel na een stroeve competitiestart mee in de subtop. Komend jaar, of anders het seizoen erna, wil Van de Braak als het even kan meespelen om promotie. Voorwaarde is dan wel dat het ingezette jeugdbeleid daar niet onder lijdt.

“We moeten proberen om de lat ieder jaar iets hoger te leggen. Natuurlijk moeten we prestaties verlangen van ons eerste elftal, maar die ambitie mag nooit ten koste gaan van de ontwikkeling van jeugdspelers.”

Rood-wit clubhart
Van de Braak heeft een rood-wit clubhart en had geen ambities om bij een andere club aan de slag te gaan.

“Ik ben trainer bij de club waar ik trainer wil zijn. Waarom zou ik dan naar een andere club willen? Brakel is een club die me altijd met respect heeft behandeld. De club spreekt altijd veel vertrouwen in me uit – Brakel en Van de Braak zijn een leuke match. Dat vertrouwen en respect wil ik graag terugbetalen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 8 minuten geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 19 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31