CFM/Transito eenvoudig bekerronde verder

Nieuws 4 keer gelezen

WERKENDAM - In de derde bekerronde nam CFM/Transito het op tegen eersteklasser Barca uit Breda. Door een vliegende start kwam CFM/Transito 1 op een 4-0 voorsprong, maar hierna stokte het goede positiespel. De gasten wisten echter ook niet gevaarlijk te worden. In de tweede helft kwamen ze door slordig balverlies van de gastheren terug tot 4-1, maar was het CFM dat weer aanzette. Door enkele prima doelpunten liep het uit naar een ruime 9-1 overwinning.

CFM begon meteen met hoog druk zetten en al in de eerste minuut had dit resultaat. Na een goede voorzet van Richard Biemans hoefde Dennis Blom de bal alleen nog maar in het doel te schuiven: 1-0. Aanvallend was het scherp en door goed positiespel werd het al snel 2-0. Vanaf de zijkant was het Richard Biemans die hard binnenschoot.

De gasten kwamen in de openingsfase niet verder dan een counter, die door alert optreden van doelman Dimitri de Bil onschadelijk werd gemaakt. CFM bleek wel effectief in de counter en kwam via Dennis Blom op 3-0. De gasten wisten zich geen raad met de druk van de Werkendammers en moesten zich beperken tot verdedigen.

CFM speelde prima positiespel en na tien minuten was het Han Bok die via de binnenkant van de paal de 4-0 binnenschoot. Pas na twintig minuten wisten de gasten een schot op doel te krijgen. Dit werd echter prima gekeerd door de doelman van CFM. De eerste helft verstreek verder zonder noemenswaardige kansen, dus ging CFM met een 4-0 voorsprong de rust in.

Bravoure
Na rust pakte CFM het spel van de eerste helft weer op en creëerde het meteen twee grote kansen. Frank Hiemstra en Josbert Wemmenhove wisten het doel echter niet te vinden. De gasten toonden ook wat meer bravoure en probeerden de bal sneller rond te laten gaan. Na slordig balverlies van CFM werd er snel geschakeld en werd de 4-1 hard tegen de touwen geschoten.

Ondanks dat CFM duidelijk de betere was, verzuimde het de score uit te breiden. Slordig spel, dat coach Richard Pascoal duidelijk frustreerde, was hiervan met name de oorzaak. Na een kwartier was het eindelijk Richard Biemans die na een goede combinatie de 5-1 in de verre kruising wist te schieten. Dit zorgde voor wat meer beleving bij CFM en al snel was het Erik Blokland die uit de rebound de 6-1 binnen wist te schieten.

Niet veel later volgde de 7-1, opnieuw van Erik Blokland. Hierop pakte CFM het goede spel van de eerste helft weer op en een kiezelhard schot van Josbert Wemmenhove kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. Vlak voor tijd werd het via Han Bok en Curtis van Leeuwaarde toch nog 8-1 en 9-1.
Een eenvoudige overwinning voor de Werkendammers in deze bekerronde.

Volgende week speelt CFM/Transito 1 de eerste return van de competitie. Gastheer in Roosendaal is Bristol Team/Osaka 1, dat in de eerste wedstrijd met 3-2 verslagen werd door CFM/Transito 1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op woensdag 11 december. Om 22.00 uur wordt dan in sporthal De Crosser afgetrapt tegen SCR/’t Rijens Vat 1.

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 17 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33