Daeley v.d. Graaf: 'Ploeg met veel kwaliteit'

Nieuws 22 keer gelezen

ALBLASSERDAM - De derby met De Zwerver is Alblasserdam-middenvelder Daeley van der Graaff op het lijf geschreven. “Ik verheug me enorm op de wedstrijd van zaterdag. Veel publiek. Sfeer. Duels. Strijd. Precies wat ik mooi vind aan voetbal.”

De 21-jarige PABO-student geldt als een speler waar je als trainer altijd op kunt bouwen. “Ik voel me het best in een rol waarin ik ballen afpak”, stelt Van der Graaff glimlachend vast.

“Inmiddels heb ik geleerd waar mijn sterke en zwakke punten liggen en concentreer ik me vooral op mijn taak binnen de lijnen: zorgen voor balbezit en vooral sober spelen in de passing. In het verleden wilde ik dat laatste nog wel eens vergeten. In die fase scoorde ik de ene week een 8 en daarna twee wedstrijden een 3. Maar dat was toen. Ik speel nu veel constanter.”

Wisselvallig
De verandering van spelsysteem heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Alblasserdam is dit seizoen overgeschakeld naar 4-4-2, een manier van voetballen die controleur Daeley van der Graaff beter past.

“Ik heb het gevoel dat we langzaam maar zeker toegroeien naar meer zekerheid”, zegt hij. “In de eerste competitieweken waren we vooral wisselvallig. Had zeker ook te maken met het inpassen van een aantal nieuwe spelers. De samenwerking moest groeien, hè. Daarnaast spelen we in een poule waarin de andere clubs eveneens wisselende resultaten boeken. Er is soms geen peil op te trekken. De Zwerver is er een goed voorbeeld van. Ik zou dan ook niet weten hoe sterk je hun eerste elftal moet inschatten. Dat maakt de wedstrijd komende zaterdag extra interessant.”

Zelfvertrouwen
Alblasserdam komt in ieder geval met zelfvertrouwen naar De Schans. Afgelopen zaterdag bestreden de mannen van trainer Fop Gouman met succes tegenstander Pelikaan. Op de 3-0 overwinning viel niets af te dingen.

“We hebben een ploeg met veel kwaliteit”, vindt Daeley van der Graaff. “Genoeg in ieder geval om goed mee te kunnen draaien in deze eerste klasse-afdeling. Oké, Spijkenisse en Heerjansdam steken er dan misschien iets bovenuit, maar voor de rest hoeven we echt niet bang te zijn.”

Jammer
Op sportpark Souburgh is Daeley van der Graaff bezig aan zijn derde seizoen. Zijn jeugd bracht hij door bij vv Papendrecht, met tussendoor een twee seizoenen omvattend uitstapje naar FC Dordrecht.

“Het was vroeger altijd mijn ambitie om bij Papendrecht het eerste zondagteam te bereiken”, vertelt hij. “Dat speelde destijds nog in de hoofdklasse. Maar spijtig genoeg heb ik die kans nooit gekregen. Was temeer jammer omdat we destijds een sterke jeugdlichting hadden. De meesten van hen zijn uiteindelijk naar andere clubs vertrokken. Ik ook. Bij Alblasserdam voelde ik meteen vertrouwen. Dat is voor een jonge voetballer zo enorm belangrijk hè. Ik voel me absoluut thuis bij deze vereniging.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 15 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 16 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 18 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 21 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 21 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 22 uur geleden