Dussense Boys knoopt gesprekken aan met kandidaat-bestuursleden

Nieuws 36 keer gelezen

DUSSEN - Het bestuur van Dussense Boys gaat er op korte termijn mee stoppen en er zijn geen aanmeldingen om de functies over te nemen. De club stapt daarom deze week zelf af op kandidaten voor een functie in het bestuur.

In de afgelopen maanden is een driekoppige commissie opgericht die het bestuur gaat vernieuwen. Deze zogenaamde herstructuringscommissie heeft aan leden, sponsors en supporters de vraag gesteld wie zij in het nieuwe bestuur wilden zien. Van de voorstellen die daarop volgden is een lijst van kandidaten samengesteld. In de loop van deze week zullen er gesprekken met hen worden gevoerd. De club wil nog geen namen bekendmaken.

KNVB
De vierdeklasser uit het zondagvoetbal heeft naar aanleiding van het uitblijven van aanmeldingen ook de KNVB ingeschakeld. De voetbalbond meldde dat de Dussense voetbalclub lang niet de enige is die met dit probleem kampt. In heel Nederland zijn er voetbalclubs met een ‘bejaard’ bestuur en verse krachten zijn moeilijk te vinden.

Sturen
In het eindrapport dat op de bijzondere ledenvergadering eind oktober is gepresenteerd, stuurt de herinrichtingscommissie onder andere aan op het aanstellen van een voorzitter die de club stuurt in plaats van bestuurt. “Een ‘nieuwe’ Kees Bouman bestaat niet, hij stond altijd klaar voor de club en had er een dagtaak aan”, aldus penningmeester Ton Lensvelt over de huidige voorzitter.

Lensvelt ziet het als een maatschappelijk probleem dat de club zelf kandidaten moet benaderen. Hij constateert dat het niet langer als een grote eer wordt gezien om bestuurslid van een voetbalclub te zijn. “Men denkt steeds meer aan zichzelf en niet aan sociaal-maatschappelijke taken, zoals het leiden van een vereniging. Leden en ‘gewone’ vrijwilligers zijn makkelijk te vinden, maar een bestuursfunctie is voor velen een brug te ver.”

Martin van Hemert
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 17 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33