Michel de Raad ziet mogelijkheden met De Alblas

Nieuws 21 keer gelezen

OUD-ALBLAS - Michel de Raad zou wel eens precies de trainer kunnen zijn die De Alblas nodig heeft op ‘overlevingstour’ in de derde klasse C.

De 47-jarige Zwijndrechter, die op sportpark Souburgh  de opvolger is van William Rijsdijk, liet eerder bij Pelikaan zien dat hij een trainer is die jong talent en routine weet te bundelen tot een succesvol geheel.

“Ik zie zeker mogelijkheden bij De Alblas”, zegt De Raad. “Ik heb het elftal inmiddels twee keer zien voetballen. Er lopen aardig wat veelbelovende jonge spelers in en voetballers met ervaring. Daarnaast is er met de werklust niets mis. Mijn conclusie is dan ook dat we in staat moeten zijn om ons aan degradatie te ontworstelen. Sterker nog: ik heb er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Zelfvertrouwen
Totnogtoe bracht Michel de Raadt dit lopende voetbalseizoen in betrekkelijke rust door. Na zijn afscheid als hoofdtrainer van GDC afgelopen zomer, werkte hij als trainer van Pelikaan -23 jaar. “Leuk om te doen, maar niet echt een veelomvattende taak”, zegt hij.

“Dit seizoen hebben we nog maar één wedstrijd gespeeld. Dat zegt eigenlijk alles. Bij De Alblas zal het anders zijn. Ik heb er enorm veel zin in om met de spelers aan de slag te gaan. Ik wil mijn steentje bijdragen aan de individuele groei en de ontwikkeling van een sterk team. De voetballers die beide invulling kunnen geven, zijn voorhanden."

"Het is nu eerst zaak om aan het zelfvertrouwen van de ploeg te gaan werken. Dat kan wel een impuls gebruiken na acht duels waarin slechts twee punten werden binnen gehaald. Daarnaast ga ik kijken hoe we de boel in tactisch opzicht kunnen verbeteren, want ook daar is winst te behalen. Kortom: een leuke en interessante uitdaging. Ik heb er enorm veel zin in.”
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 4 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 4 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 6 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 9 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 9 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 10 uur geleden