Bastiaan de Groot: ‘Het gaat heel moeizaam’

Nieuws 4 keer gelezen

GROOT-AMMERS – Op sportpark Gelkenes is Bastiaan de Groot komende zaterdag ongetwijfeld de speler met de meeste caps achter zijn naam. De geboren Langerakker speelt al twintig seizoenen onafgebroken in Groot-Ammers 1.

“Maar veel wedstrijden tegen VVAC heb ik niet gespeeld. Of wij stonden een klasse lager of andersom. Ik lig er geen nachten wakker van, maar bij het bekend worden van het programma kijk je altijd wel wanneer de wedstrijden tegen VVAC worden gespeeld. Dat geldt ook voor de potjes tegen Ameide en Streefkerk. Die zijn specialer dan tegen Dordtse ploegen.”

Aanvoerder De Groot begon op zijn zesde jaar bij Ammers. “Als zeventienjarig ventje werd ik overgeheveld naar de A-selectie, met ervaren mannen als Jan Boele, Bart Toom en Henk Braanker. Van mijn eigen lichting, zoals Michel van der Weij, Nico Ansink en Tim van Ammelrooij, speelt er niemand meer in het eerste. Met de iets jongere Casper Nieuwenhuizen heb ik ook gespeeld, voordat hij ging zwerven.”

Laatste man
Met de komst van de huidige trainer Ron Vlot zakte De Groot naar de positie van laatste man. “Je merkt dat het lichamelijk moeilijker gaat. In mijn jonge jaren speelde ik op het middenveld en zelfs nog in de voorhoede. Die tijden zijn voorbij. Deze positie bevalt prima.”

Over het huidige seizoen is Bastiaan de Groot, financieel controller bij Nedtrain, minder tevreden. “Het gaat heel moeizaam. Bij vlagen spelen we goed, soms ook heel slecht. We komen bijna altijd op voorsprong, maar krijgen te makkelijk goals tegen. Gelukkig zitten veel ploegen dicht bij elkaar. De toppers Papendrecht en ZBC’97, en De Alblas onderin uitgezonderd. Als wij de afgelaste wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Herovina winnen, stijgen we zo naar de vijfde of zesde plaats. Het lijkt de Eredivisie wel”, lacht de tegenwoordig in Meerkerk woonachtige De Groot.

Naast elkaar
“Doelstelling voor zaterdag is winnen, het zou raar zijn als ik dat niet zou zeggen. We zijn nagenoeg compleet. We missen alleen Casper Nieuwenhuizen (blessure en werk – TS) en de geschorste Pim Rijke. VVAC draait ook niet fantastisch. Hoewel; drie gelijke spelen uit de laatste lastige wedstrijden is best knap. Ik hoop in ieder geval dat Danny van der Vliet er bij is. Afgelopen zaterdag viel hij in, scoorde en viel met een oude blessure ook weer uit. We hebben tien jaar met elkaar gespeeld. In de kleedkamer zaten we altijd naast elkaar, tot hij vorig seizoen vertrok naar De Put.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 3 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 3 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 6 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 8 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 8 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 9 uur geleden