Asperen verdedigt koppositie tegen Arkel

Nieuws 25 keer gelezen

LEERDAM – Asperen verdedigt zaterdag thuis de in klasse 4C pas verworven koppositie. LRC moet zich in Leerdam juist herstellen na het afstaan van de eerste plaats in de eerste klasse A. Na de nederlaag tegen ARC in Alphen aan den Rijn zal LRC nu thuis tegen Nieuwland uit Amersfoort zeker moeten winnen om bovenin mee te kunnen blijven doen.

Leerdam Sport zal uit de eerste competitiezege moed hebben geput om zaterdag in De Meern tegen een middenmoter op kunstgras weer een goed resultaat proberen te behalen.

In de tweede klasse F zijn de krachtsverschillen klein. SC Everstein strijdt met veel teams tegen de onderste plaatsen en het in uitduels nog het best presterende WNC is te wisselvallig voor de absolute top. In Everdingen zal blijken hoe dit onderlinge regioduel uitpakt.

Debutant Tricht staat derde en bezoekt GJS dat in Dalem na twee nipte nederlagen op herstel belust zal zijn.

Aansluiting
Herovina moet in klasse 3 C thuis door winst op hekkensluiter De Alblas aansluiting met de kopgroep kunnen krijgen. In Herwijnen won Herovina tot nu al haar duels.

ASH zal in Zwijndrecht tegen Groote Lindt minimaal een gelijkspel willen behalen. Heukelum staat in klasse 3 D alleen onderaan en treft het in Gorinchem niet dat koploper Unitas na haar eerste nederlaag gebrand zal zijn om het zegepad te hervinden.

Topper
In de vierde klasse C speelt Asperen na de 0-1 zege in Streefkerk dus weer een topper. Arkel komt naar Asperen toe en heeft een zege nodig om op de derde plaats weer aansluiting met de top twee te krijgen. De vraag is of het ongeslagen Asperen dat op het eigen kunstgras zal gaan toestaan.

De streekderby tussen Vuren en Haaften is een duel in het bescheiden rechterrijtje van de ranglijst. HSSC’61 moet in Hei- en Boeicop tegen SV Noordeloos een kleine zege kunnen boeken. SVS’65 zal uit de eerste zege sinds bijna twee jaar zeker moed hebben geput, maar of dat genoeg is om in Spijk succes tegen het sterke Streefkerk te kunnen boeken moet worden betwijfeld.

MVV’58 zag in klasse 4 D koploper Giessen tweemaal verliezen en zal daarvan willen profiteren door in Meteren te winnen van Well.

Zondag
Zondag zal de uitmatch tegen Zwaluw VFC in Vught voor derdeklasser Beesd vermoedelijk net iets te zwaar zijn. Rhelico heeft in Rumpt in de vierde klasse tegen het Tielse RKTVC serieuze winstkansen.

Anton van der Giessen 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 15 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 20 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 20 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 21 uur geleden