Unitas zondag ontvangt koploper

Algemeen 159 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Zondagtweedeklasser Unitas heeft wat recht te zetten na de nederlaag in en tegen Halsteren. Maar er wacht wel meteen een nieuwe krachtproef, want koploper VOAB komt naar Molenvliet.

VOAB is nog ongeslagen: vijf keer winst, één keer gelijk. Een mooie uitdaging dus om de lijstaanvoerder uit Goirle beentje te lichten. Bij winst nestelt Unitas zich weer naast de opponent van zondag op de ranglijst en blijft het meedoen om de eerste periodetitel.

Aangenaam
SteDoCo verrast tot nu toe aangenaam in de hoofdklasse B en zou die lijn vast moeten kunnen houden tegen Heinenoord. 'Makkies' zijn er niet op dit niveau, maar ondanks een volle ziekenboeg rekenen wij erop dat de drie punten in Hoornaar blijven.

Gevarenzone
Alblasserdam moet een ware krachttoer uithalen wil het in 1C Spijkenisse verrassen. De bezoekers zijn koploper en komen voor drie punten naar Souburgh. Sliedrecht ontvangt Klundert. Als de ploeg van John de Wolf bovenin wil aanhaken, is een driepunter noodzakelijk. Drechtstreek heeft zich vooralsnog niet aan de gevarenzone kunnen ontworstelen. Of dat uit bij het Pelikaan van Ron Tempelaar wel lukt, is maar zeer de vraag.

De Zwerver heeft voorlopig al negen punten in de knip en dat geeft vertrouwen voor het thuisduel tegen Heerjansdam, dat niettemin als favoriet aan de aftrap komt. @RVoetbal is erbij op De Schans.

Degradant Nieuw-Lekkerland won pas één keer en dat geldt ook voor de tegenstander van zaterdag, VVGZ. Dat belooft dus een spannend duel te worden in Zwijndrecht tussen twee teams die de punten hard nodig hebben om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

Hekkensluiter
Hardinxveld is hekkensluiter in de 2e klasse F. Daar hoort de ploeg van trainer Ferry van Dijk niet thuis, maar de realiteit is dat positieverbetering niet mee zal vallen met WNC-uit voor de boeg. WNC behoort immers tot de titelkandidaten.

Dat laatste geldt ook voor Roda Boys. En GJS werd voor aanvang van het seizoen eveneens in het rijtje favorieten gezet. Beide clubs treffen elkaar in Aalst. Roda Boys ruikt de koppositie, maar kan op geduchte tegenstand uit Dalem rekenen.

SVW gaat tegen SC Everstein voor de derde competitiezege. Aardig detail: Geoffrey v.d. Boor stond vorig seizoen nog bij SVW onder de lat, maar komt nu met SC Everstein naar Gorinchem.

Sv Meerkerk is gastheer voor SV Capelle. Het onderlinge verschil is slechts twee punten. Dat worden er zaterdag vijf, als het aan de geelzwarten ligt.

Soeverein
Derdeklasser Ameide zal vertrouwen hebben geput uit de derbyzege op VVAC. Of dat tot punten gaat leiden bij EBOH, is de vraag. VVAC kan de borst natmaken tegen runner-up ZBC'97. Papendrecht leidt in 3C vooralsnog soeverein en wij verwachten niet dat Herovina de nu al zes duels durende zegereeks kan afbreken.

Groot-Ammers staat in de brede middenmoot en weet tegenstander SC Amstelwijck twee punten boven zich. Oftewel: de Dordtenaren zijn een mooie prooi voor de geelzwarten. Peursum kan naar het linkerrijtje als het wint van hekkensluiter De Alblas. @RVoebal gaat kijken of dat lukt.

Woudrichem-Unitas
In 3D krijgt Woudrichem-trainer Leon Elands 'zijn' Unitas op bezoek. De roodbroeken zijn koploper, maar weten ook dat het op Het Bolwerk kan 'spoken'. Kan Woudrichem Unitas de eerste nederlaag toebrengen? Elands denkt van wel: http://www.regio-voetbal.nl/nieuws/15429/de-prognose-willem-looijen-vs-leon-elands.html

Lopende band
Met Lekvogels gaat het crescendo in 4C en dus moet de uitbeurt bij Haaften drie punten kunnen opleveren. Schelluinen doet het voor niks minder dan een zege op SV Noordeloos, dat inmiddels wel het zoet der overwinning mocht proeven. En dat smaakt naar meer.

ASV Arkel moet zich tegen Raptim zien te herstellen van een mindere reeks. Lukt dat niet, dan zal Arkel de titelaspiraties voorlopig moeten laten varen en een toontje lager dienen te zingen. Streefkerk kan tot nu toe een prachtige lijst overleggen, maar mag Dubbeldam niet onderschatten. HSSC'61 ontvangt Asperen, de aan de lopende band scorende runner-up. Zal er een verrassing in zitten op Het Plein?

Productiviteit
Met zondagvijfdeklasser Raptim wil het nog niet zo vlotten. Toch biedt het vertoonde spel voldoende aanknopingspunten, mits de productiviteit omhoog gaat. Dat moet dan maar in en tegen Hedel gebeuren, dat zes punten meer heeft dan Raptim.

Rick den Besten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 8 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 8 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 10 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 13 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 13 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 14 uur geleden