Paars-witte armada te voet naar Leerdam-West

Nieuws 2 keer gelezen

LEERDAM – LRC Leerdam is gezien de stand op de ranglijst favoriet in de Glasstadderby tegen Leerdam Sport'55. De ploeg staat na zes duels, in deze voor beide teams nieuwe eerste klasse, op dertien punten en heeft nog uitzicht op de eerste periodetitel. Leerdam Sport wacht nog op het eerste punt.

Danny van Steijn is zelf geen Leerdammer, maar draagt van de LRC Leerdam-spelers het langst het paars-witte shirt. “Het wordt uiteraard een bijzondere wedstrijd, die geheel op zich staat. De stand op de ranglijst zegt niets. Twee jaar geleden speelden wij vriendschappelijk tegen elkaar. Dat duel werd bij een 3-2 stand gestaakt."

"Voor mijn gevoel leeft de wedstrijd in Leerdam-West bij de spelers meer dan binnen onze spelersgroep. Het heeft er natuurlijk mee te maken dat er bij ons bijna geen Leerdammers in het team spelen. Voor de buitenstaanders bij ons is het een wedstrijd als al die andere. Dat zal wel veranderen als wij straks het veld opkomen en voor een paar duizend toeschouwers aan de warming-up beginnen. Het wordt voor ons een moeilijke wedstrijd. Ik ken jongens als Tim Verdier, Achraf Chentouf, Mark van Dalen en Cyrill Menges nog goed uit hun LRC-tijd. Zij spelen nu bij Leerdam Sport.”

March to West
Natuurlijk leeft de derby ook op Bruinsdeel geweldig. Onder de naam ‘March to West’ heeft men bij LRC Leerdam een heel programma in elkaar gedraaid, waarbij natuurlijk de wedstrijd het hoogtepunt moet worden, maar ook de naam van het programma eer zal worden aangedaan. De supporters van LRC zullen om 16.45 uur van sportpark Bruinsdeel de twee kilometer naar het sportpark van Leerdam Sport’55 lopend overbruggen.

Uitgedost met vlaggen, spandoeken, toeters en bellen zal men naar de wedstrijd gaan. De voorkeur van de supporters zal duidelijk zichtbaar zijn. De dresscode voor deze tocht is natuurlijk paars-wit. Het moet een hele happening worden om het duel zelf tot een Leerdams voetbalfeestje te laten uitgroeien. Hoewel de rivaliteit tussen LRC en Leerdam Sport natuurlijk aanwezig is, zal men er toch in de eerste plaats een happening zonder wanklank van willen maken.

Voorverkoop
De deelnemers aan de ‘March to West’ zullen gezamenlijk aankomen bij de tegenstander. Om drukte bij de kassa te voorkomen, wordt er deze week ook bij LRC een voorverkoop houden. Supporters van LRC Leerdam en deelnemers aan de voettocht zullen aan de lange zijde, tegenover de tribune, een plaats krijgen. Er is een speciaal vak voor de supporters van LRC Leerdam, waar men onder begeleiding van eigen stewards een plaats zal krijgen.

(bron: Leerdam Sport-LRC Derbypagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 15 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 15 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 20 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 20 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 21 uur geleden