Verrassend Brakel wipt Herovina uit bekertoernooi

Nieuws 13 keer gelezen

BRAKEL – Brakel heeft dinsdagavond voor een daverende verrassing gezorgd door derdeklasser Herovina uit het bekertoernooi te knikkeren. De derby op het veld langs de Waal eindigde in 2-1 voor de thuisploeg. Brakel is daarmee door naar de derde ronde.

De vierdeklasser toonde in de eerste helft nog te veel ontzag voor de tegenstander uit Herwijnen. Het veldspel was te onrustig naar de zin van trainer Edwin van de Braak. Herovina zocht daarom met een verdiende 0-1 ruststand de kleedkamer op.

Drie minuten na rust leidde Jasper Gouda Quint met de gelijkmaker de Brakelse wederopstanding in. De spits schoot in de draai de bal op de Herwijnense doelman die duidelijk last had van de natte weersomstandigheden. Gouda Quint kroonde zich nauwelijks tien minuten tot matchwinnaar door na een spelhervatting goed zijn lichaam te gebruiken en in een persoonlijke confrontatie met de keeper de bal tegen de Herwijnense touwen te schieten.

Vertrouwen
De twee goals waren een opsteker voor Gouda Quint die dit seizoen langzaam op stoom kwam. De afgelopen twee seizoen veelvuldig scorende aanvaller schoot pas anderhalve week geleden, tegen Olympia’60, zijn eerste competitiegoal binnen. Van de Braak: “Deze twee goals zijn ongelooflijk belangrijk. We hebben het wel eens gehad over de vormcrisis die Jasper zou hebben, maar een spits doet alleen vertrouwen op door te scoren.”

Slordig
Herovina was voor Brakel geen onbekende tegenstander. In de voorbereiding ging Brakel in een oefenduel met 3-2 ten onder. Een ontmoeting in januari tussen de buurverenigingen aan weerszijden van de Waal eindigde in liefst 8-1 in het voordeel van Herovina. “Een fysiek sterke ploeg en rustig aan de bal. Maar vanavond vond ik ze slordig”, oordeelde Van de Braak over de tegenstander.

Ambiance
De derby had niet de ambiance die van een burenruzie mag worden verwacht. Vanwege het ontbreken van kunstlicht op het hoofdveld week het duel uit naar het tweede veld. Van de Braak had liever afgelopen zaterdag gebekerd, maar de wedstrijd werd op verzoek van Herovina uitgesteld.

“Een kleine club als Brakel moet zo’n wedstrijd eigenlijk thuis op zaterdag spelen. Ik was afgelopen zaterdag bij het inhaalduel tussen Giessen tegen Well; als je kijkt hoeveel toeschouwers daar langs het veld stonden, dan is het zonde dat we nu op dinsdagavond speelden.”

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33