Xtragrass voor Papendrechtse clubs

Nieuws 6 keer gelezen

PAPENDRECHT • Een ruime meerderheid van de Papendrechtse gemeenteraad heeft besloten 750.000 euro uit te trekken voor de investering in de aanleg van een speciale vorm van kunstgras voor de velden van de beide Papendrechtse voetbalverenigingen Drechtstreek en vv Papendrecht.

Er was een stevige twee uur durende discussie voor nodig. Uiteindelijk stemden de PvdA en SGP fracties tegen en de VVD was bij monde van Andrew de Graaf zeer kritisch, omdat men niet overtuigd was van de kwaliteit van dit soort grasvelden en omdat het aanhikte tegen de extra jaarlijkse lasten voor de gemeente.

Deze partij diende een motie in waarin het vv Papendrecht de gelegenheid wilde geven om zelf de keuze te maken tussen twee Xtragrass velden en één echt kunstgrasveld. Die motie werd verworpen.

Toen bleef alleen nog het financiële struikelblok over. Wethouder Koppenol beloofde dat dit aspect in de begrotingsvergadering van november opnieuw aan de orde zal komen. Dat was voor de VVD voldoende om toch voor te stemmen.

De SGP stemde om principiële redenen tegen en de PvdA was en bleef tegen, omdat de fractie verwacht dat de lasten ten kosten gaan van toekomstige verplichtingen met betrekking tot de zorg.

Xtragrass
In een brief aan de raad had Drechtstreek-secretaris Van der Merwe al duidelijk gemaakt dat het niet om echt kunstgras gaat, maar een bijzondere vorm ervan; het zogenaamde Xtragrass.

“Het betreft een mengvorm tussen kunst- en natuurgrasveld,” legde hij uit. “Er zal dus ook gewoon gezaaid en gemaaid worden. Maar het voordeel van Xtragrass is dat het vaker dan natuurgras bespeelbaar is. Bovendien is echt kunstgras driemaal zo duur als Xtragrass.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 4 minuten geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 19 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31