SteDoCo boos op arbiter na bekerverlies

Algemeen 3 keer gelezen

WERKENDAM – Hoofdklasser SteDoCo was zwaar teleurgesteld na de bekeruitschakeling tegen Kozakken Boys. Terecht, want de Alblasserwaarders waren in de slotfase hard op weg naar mogelijk een bekerstunt tegen de lijstaanvoerder van de Topklasse. Uiteindelijk dolven de mannen van trainer Virgil Breetveld met 3-2 het onderspit op een regenachtig De Zwaaier.

Na een bijzonder matige en zeer slaapverwekkende eerste helft, zat het venijn in de slotfase. Na een 2-0 achterstand gooide SteDoCo alle schroom van zich af, maar slaagde net niet de inhaalrace succesvol te volbrengen.

Het eerste uur liet het tactisch defensief ingestelde SteDoCo het spel aan de Werkendammers. Na de vroege 1-0, topscorer Arif Irilmazbilek strafte na een kwartier spelen een foutieve breedtepass van Roel de Kruijk af, had Kozakken Boys langdurig en misschien wel 80% balbezit. Maar met twee vlijmscherpe counters was Levi Slob dichtbij bij de gelijkmaker.

Spanning
Kort na de thee leek de wedstrijd beslist. Ismail Yildrim bracht, na een misverstand in de Hoornaarse achterhoede, Sjoerd van der Waal  in stelling: 2-0. Maar de 'spanning' kwam terug in de wedstrijd. Oud-prof Theo Lucius maakte een spaarzaam foutje en liet zich aftroeven door Roel de Kruijk. De Ameidenaar controleerde met zijn borst de bal en rondde vervolgens fraai af.

SteDoCo ging brutaal op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg geen medewerking van Kreté. Op grote afstand negeerde de leidsman het vlagsignaal van de Hoornaarse clubgrensrechter Huisman en keurde een krappe tien minuten voor het eindsignaal de Werkendamse 3-1 goed.

SteDoCo nam gelijk wraak. Vanaf de aftrap knalde invaller Jaimy van der Meer keihard de 3-2 achter keeper Basjan Munten.

In de daarop volgende slotminuten waren de Alblasserwaarders dichtbij de gelijkmaker. Maar veel verder dan een keiharde kopbal van Benjamin de Gans, die via de onderkant van de lat weer het veld in stuitte, kwam SteDoCo niet.

Teleurstelling
“Deze scheidsrechter had teveel invloed op het spel”, brieste Breetveld na afloop. “Voetballen tegen de nummer 1 van de Topklasse is niet eenvoudig. Bewust lieten we ons inzakken en was het aan Kozakken Boys om de oplossing te zoeken. Nadat we halverwege de tweede helft, na twee persoonlijke verdedigingsfouten, terugkwamen tot 2-1 werden we de bovenliggende partij. Tot die scheidsrechter een fout maakte."

"De 3-1 werd door hem goedgekeurd, terwijl hij absoluut niet heeft kunnen beoordelen of het wel of geen buitenspel was. Hij stond tien meter buiten het zestienmetergebied. Mijn grensrechter stond wel op één lijn, maar zijn vlagsignaal werd weggewuifd. We voelen ons genaaid en zijn boos. Op dit moment overheerst de teleurstelling.”

Gastheer Kozakken Boys kwam eigenlijk onnodig in de problemen, dat vond trainer Dogan Corneille ook. “Op halve kracht zaten we na een uur spelen in een zetel. Maar door het enige slippertje van Theo Lucius kwam SteDoCo terug in de wedstrijd. Vervolgens hebben we geluk dat de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter niet overneemt en die kopbal er niet ingaat.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 5 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 5 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 7 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 10 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 10 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 11 uur geleden