Nipte maar terechte nederlaag CFM/Transito

Nieuws 11 keer gelezen

WERKENDAM - Voor zo’n vijftig toeschouwers trad CFM/Transito 1 woensdagavond in De Crosser aan tegen DZV/Biggelaar & Zn 1. CFM/Transito 1 bezette voor aanvang de vijfde plaats in de Topklasse C, het nog ongeslagen Biggelaar stond tweede. In de eerste helft namen de gasten een 2-0 voorsprong, maar knokte CFM/Transito 1 zich goed terug naar 2-2. In het begin van het tweede bedrijf speelden beide teams op zeker, waardoor er weinig kansen te noteren waren. De individuele kwaliteit van Biggelaar gaf uiteindelijk de doorslag: door een prima uitgespeeld doelpunt eindigde de wedstrijd in 2-3.

Door twee overwinningen op rij was het zelfvertrouwen bij CFM/Transito 1 groot. In de openingsfase van de wedstrijd werd meteen de aanval gezocht. Biggelaar hield echter eenvoudig stand en nam al snel het initiatief over. De aanvoerder van de gasten trok veelvuldig het spel naar zich toe en liet zien een uitstekende zaalvoetballer te zijn. Onder zijn leiding dwongen de gasten uit Den Bosch CFM-doelman Niek Swagemakers tot enkele prima reddingen.

CFM voetbalde goed mee, maar was voorin minder daadkrachtig dan de gasten. De eerste treffer van de wedstrijd was een cadeautje van CFM aan Biggelaar. Bij een uitworp ontstond een miscommunicatie, waar de Bosschenaren gretig van profiteerden: 0-1. CFM ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en was al snel dichtbij via Frank Hiemstra. Zijn snoeiharde schot eindigde echter op de paal. Kort daarna stuurde Erik Blokland zijn man het bos in, maar schoot hij vervolgens naast. De gasten lieten zich ook niet onbetuigd en na eerst nog wat kansen gemist te hebben, scoorde de Bossche aanvoerder met een punter de 0-2.

Antwoord
CFM had het antwoord echter snel klaar middels een aanval uit het boekje: na terugleggen van Erik Blokland trok Djewan Rompis de bal strak richting de tweede paal, waar Richard Biemans binnenliep: 1-2. Een minuut later stond het zelfs weer gelijk, toen Curtis van Leeuwaarde drie man uitspeelde en het laatste zetje aan Erik Blokland gunde.

De gasten waren even van slag en na een snelle counter had CFM de voorsprong voor het grijpen, maar Han Bok schoot in kansrijke positie hoog over. Doordat Niek Swagemakers nog enkele schoten onschadelijk maakte, werd de rust met een 2-2 stand bereikt.

Druk
De eerste tien minuten van de tweede helft speelden beide teams op zeker: vooral niet op achterstand komen en wachten op die ene kans. Daarbij had Biggelaar het beste van het spel, maar tot meer dan afstandsschoten kwamen de gasten niet. Eén afstandsschot dreigde de kruising in te zeilen, maar Niek Swagemakers redde fantastisch. Aan de overkant kreeg Marouan Moukouh een prima kans om CFM aan de leiding te brengen, maar hij durfde met zijn mindere rechterbeen niet af te drukken.

Naarmate de tweede helft vorderde begon Biggelaar de druk op te voeren. CFM kwam goed weg toen de bal door een Werkendamse verdediger van de lijn werd gehaald. Een minuut of acht voor tijd nam de aanvoerder Biggelaar zijn team bij de hand. Na een uitstekende individuele actie legde hij terug op een medespeler, die eenvoudig de 2-3 kon binnenschieten.

Daadkracht
CFM moest nu alles op de aanval gooien, maar had veel moeite het gaatje te vinden in de hechte verdediging van de gasten. De laatste drie minuten ging doelman Niek Swagemakers op de helft van de tegenstander meevoetballen, maar de Bosschenaren bleven eenvoudig overeind. CFM kwam zelfs nog goed weg, toen een tegenstander vanaf eigen helft maar net naast het lege Werkendamse doel schoot. De seconden tikten weg en toen de scheidsrechter affloot was de 2-3 nederlaag voor CFM een feit.

Het verschil tussen CFM/Transito 1 en Biggelaar was aanvallende daadkracht. CFM/Transito 1 voetbalde wel aardig maar creëerde weinig kansen, terwijl de gasten uit Den Bosch steeds dreigend waren en geregeld gevaar wisten te stichten. De punten gingen dan ook terecht naar Biggelaar.

Volgende week vrijdag 18 oktober speelt CFM/Transito 1 uit in Wouw tegen koploper ZV Heerle/FC EL 1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op woensdag 30 oktober, dan komt om 22:00 uur het Dordtse DZS/Soccer For Life 1 op bezoek in de Crosser.