Derby's voor het uitkiezen in Alblasserwaard

Nieuws 11 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Na de degradatie uit de 2e klasse wil het met Ameide ook in de 3e klasse nog niet vlotten. Het voert vooralsnog te ver om te stellen dat er veel druk staat op de derby tegen VVAC, maar dat de punten meer dan welkom zijn op Meihoven moge duidelijk zijn. @RVoetbal is erbij.

SteDoCo staat fier in de top-3 van de hoofdklasse B. Na zaterdag zal dat normaliter nog zo zijn, want de klus tegen Oranje Wit moet te doen zijn.

Met de eersteklassers in het gebied van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl wil het nog niet zo vlotten. Drechtstreek zet in op winst tegen De Zwerver en wipt in dat geval op de ranglijst over de Kinderdijkers heen. Voor Nieuw-Lekkerland liggen er mogelijkheden tegen het puntgelijke Rijsoord. Alblasserdam daarentegen gaat naar verwachting een zware middag tegemoet bij Heerjansdam, dat zich meer en meer aandient als titelkandidaat.

Geen garantie
Sv Meerkerk staat keurig in de top-5 van 2F. Dat biedt overigens geen enkele garantie voor de uitbeurt tegen SVW, want in deze klasse zijn de krachtsverschillen gering.

Derdeklasser Groot-Ammers bindt in Dordrecht de strijd aan met fusieclub GSC/ODS. Als de geelzwarten de top-3 in het vizier willen houden, is winst eigenlijk noodzakelijk. Papendrecht dendert vooralsnog door en wij zien niet in waarom dat tegen hekkensluiter niet zo zal zijn. Peursum moet bij DFC 'gewoon' voor de winst gaan om zich zorgenloos in het linkerrijte te spelen.

Kraker Schelluinen-Arkel
De kraker in 4D is natuurlijk de derby tussen Schelluinen en ASV Arkel. De vonken zouden er zomaar eens vanaf kunnen spatten, want beide clubs willen in deze klasse ook nog eens een rol van betekenis spelen. @RVoetbal gaat kijken hoe het uitpakt.

In de schaduw van dit duel nog een andere derby: Lekvogels-HSSC'61. Koploper Streefkerk moet oppassen zich niet te verslikken in Raptim. SV Noordeloos is van de nul af en jaagt nu het volgende doel na: de eerste overwinning. Die moet zaterdag worden geboekt als hekkensluiter SS'65 naar de Nieuwendijk komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 3 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 4 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 6 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 9 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 9 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 10 uur geleden