Mooie streekaffiches in Land van Heusden en Altena

Algemeen 6 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het belooft weer een interessant voetbalweekend te worden in het Land van Heusden en Altena.

Kozakken Boys gaat de koppositie verdedigen in de Topklasse. Dat moet dan gebeuren tegen Spakenburg. De ‘blauwen’ uit het IJsselmeerdorp timmeren nog niet echt aan de weg dit seizoen. Dus kunnen de punten zomaar op De Zwaaier blijven.

In de hoofdklasse moet Achilles Veen de drie punten op De Heuye kunnen houden tegen Deltasport.

Komen we bij de eerste klasse. Ondanks de moeilijke start zag trainer Pieter Tuns afgelopen zaterdag een paar lichtpuntjes bij Almkerk. Een overwinning op De Meern is wel een must zaterdag om eindelijk in het juiste ritme te komen.

Hard nodig
In de tweede klasse is GDC verzwakt door het stoppen van twee verdedigers. Een gelijkspel tegen koploper Tricht lijkt het hoogst haalbare. In Rijswijk kruisen Rijswijkse Boys en Altena de degens. En dat in de wetenschap dat beide ploegen de punten hard nodig hebben. Dat kan dus interessant worden.

In de derde klasse moet blijken hoe hard het verlies tegen Sleeuwijk bij Woudrichem is aangekomen. Op de Ebbe is Wilhelmina’26, dat inmiddels naar de tweede plaats is geslopen, de tegenstander.

Sleeuwijk komt eraan. De vraag is of de ploeg van trainer Philip den Haan in staat is ook NOAD’32 van zich af te schudden. Het wordt zeker een interessante partij op het Korenzand. Sparta’30 moet in staat worden geacht te punten op te halen bij Zuilichem.

Lastige klus
Na een week rust moet Giessen, dat nog ongeslagen is, in de vierde klasse de accu weer opladen voor het duel tegen koploper MVV’58. Een lastige klus wordt het zeker in Meteren.

Zondag
Op zondag presteert promovendus Be Ready nog wisselvallig in de vierde klasse. Een overwinning tegen Beek Vooruit zal het gemoed goed doen, al zal dan wel alles uit de kast moeten worden gehaald. Dussense Boys moet in staat geacht worden de punten te pakken bij DVVC. Bij HHC’09 is het iedere week ook knokken om de punten. Wellicht zit er zondag meer in dan een gelijkspel in de derby bij SC Elshout.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 2 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 2 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 3 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 22 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57