Doelman Giordano van der Pol leeft op in Leerdam

Nieuws 4 keer gelezen

LEERDAM - Na vijf wedstrijden is er wat helderheid over de krachtsverhoudingen in de eerste klasse A gekomen. LRC Leerdam kan voetballend met de beste ploegen mee, al komen nu de wedstrijden van de waarheid. Eerst zaterdag Eemdijk, gevolgd door Leerdam Sport en Zuidvogels. Voor doelman Giordano van der Pol is alles nieuw. Hij komt van het zondagvoetbal, maar geniet nu elke week van de entourage bij LRC Leerdam, waar op Bruinsdeel veel publiek achter de ploeg gaat staan.

Van der Pol: “Ik ben nu tien weken bij LRC en het bevalt mij uitstekend. Ik hou van gezelligheid. De oktoberfeesten komen eraan, dus wordt het op Bruinsdeel nog leuker.”

Hij vindt het opmerkelijk dat in deze eerste klasse veel tegenstanders heel fysiek spelen. “Dat voetbal had ik niet verwacht. Zaterdag kunnen wij er tegen Eemdijk weer vol tegenaan, want die ploeg schijnt er ook wat van te kunnen.”

Eerste keus
LRC Leerdam heeft wat met keepers van boven de Lek. Door het vertrek van Jeffrey van der Loo moest er een nieuwe eerste doelman komen. Eerder kwam Mirco Bovo van Wijk bij Duurstede. Nu is Giordano van der Pol uit Nieuwegein eerste keus geworden. De geboren Nieuwegeiner groeide op in IJsselstein en begon daar bij VVIJ te voetballen. De jonge Van der Pol maakte indruk als keeper. Hij vertrok naar Elinkwijk, waar FC Den Bosch hem wegplukte. Het eerste jaar in de A-junioren was succesvol.

Sprongkracht
Toen Jan van Grinsven in het tweede jaar verantwoordelijk werd voor de jeugdopleiding in Den Bosch, ging het mis. Van der Pol: ,,Hij is zelf bijna twee meter en vond mij met 1.78 meter aan de kleine kant. Ik wist meteen dat het daar voor mij voorbij was.”

De atletische Van der Pol, die het van zijn sprongkracht moet hebben, keerde terug naar Elinkwijk. Zijn doorbraak kwam daarna bij de DOS/Holland Combinatie (DHSC), waar hij een goed seizoen draaide. Vorig seizoen kwam Van der Pol een halve competitie uit voor De Meern, maar moest in de winterstop door privéomstandigheden afhaken.

Kritisch
Giordano van der Pol miste wedstrijdritme toen hij bij LRC Leerdam begon. Trainer Marcel van Steenis gunt hem de tijd om weer op zijn niveau te komen.

,,Hij heeft echt alles wat een keeper nodig heeft. Niet groot, maar dat compenseert hij ruimschoots met zijn sprongkracht. Een tweebenige doelman met een uitstekende trap die ook nog eens goed in de groep ligt. Soms is hij wat te kritisch op zichzelf, waardoor hij het overzicht wel eens kwijt is. Wij gaan heel veel plezier aan Giordano beleven.”

Van der Pol doet er alles aan om zijn oude niveau te halen. “Ik noem geen datum, maar na de winterstop zal ik er toch echt moeten staan”, besluit hij.

(Bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 14 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 14 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 17 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 19 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 19 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 20 uur geleden