Zware opgave voor Achilles Veen

Nieuws 30 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA -  De meeste clubs uit het Land van Heusden en Altena spelen het komend weekend thuis. Er staat een aantal spannende partijtjes op het programma.

Op De Zwaaier gaat Kozakken Boys na twee nederlagen op zoek naar herstel in de topklasse. Wellicht helpt het getankte vertrouwen tegen Scheveningen in de beker en het terugvallen op het vertrouwde 4-3-3 systeem een handje tegen Excelsior Maassluis. De bezoekers zijn niet te onderschatten.

Achilles Veen wacht opnieuw een loodzware opgave met de komst van Xerxex/DZB. Het gaat er zeker om spannen op De Heuye tussen de nummer drie en de nummer vier in de hoofdklasse.

Mouwen opstropen
In de eerste klasse A heeft Almkerk z’n draai nog niet gevonden in het Utrechtse. Er is maar één remedie. Dat is de mouwen opstropen aan de Sportlaan tegen SVL, dat over een prima ploeg beschikt.

Bij Altena loopt het nog niet na de degradatie naar de tweede klasse. De Nieuwendijkers staan op de laatste plaats. Zaterdag gaan de manschappen van trainer Harry Biemans naar SV Capelle. Wellicht treedt daar het herstel op. GDC is een echte karakterploeg. De kansen tegen het sterke WNC moeten dan ook niet onderschat worden. Rijswijkse Boys komt zaterdag niet in actie tegen Roda Boys. Alle wedstrijden in Rijswijk zijn afgelast vanwege het overlijden van erevoorzitter Janus Vos.

Revanche
In de derde klasse haalde NOAD’32 afgelopen zaterdag de eerste overwinning binnen tegen Heukelum. Hopelijk is dit het begin van een goede reeks. De Wijk en Aalburgers hebben kansen bij SV BLC. Sparta’30 wacht maar één ding. Dat is revanche voor de zeperd bij BVV. Good Luck is zaterdag de tegenstander in Andel.

Sleeuwijk zoekt nog naar de vorm. De manschappen van trainer Philip den Haan, die werden getipt als titelkandidaat, maken die positie vooralsnog onvoldoende waar. Zaterdag tegen koploper ONI zal blijken waar de Sleeuwijkers staan.

Bij Wilhelmina’26 is trainer Frans van Wijk nog niet tevreden over het spel. Tegen het stugge SSC’55 houden wij het op een kleine overwinning. Woudrichem is de koppositie kwijt. Het betekent minder druk voor de jonge spelersgroep. Zaterdag kunnen ze zich uitleven bij het laag staande NEO’25.

Zondag
Op zondag liet Be Ready zich de kaas van het brood eten in de derby bij Right’Oh. Het wordt tijd dat de Hankenaren een aansprekend resultaat neerzetten. Dat moet dan op De Schiethoek gebeuren tegen Blauw Wit’81.

Voor streekgenoot Dussense Boys geldt hetzelfde. De manschappen van trainer Jerome Ceton hebben wat goed te maken na de forse nederlaag bij Dubbeldam. Dat moet dan gebeuren in Dussen tegen SVC. HHC’09 heeft geen wonderploeg. Dat bleek in de derby tegen Nieuwkuijk. De ploeg van trainer Tonny Coenen kan de zorgen wat verlichten door te winnen bij het zwakke Maliskamp.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 9 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 9 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 14 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 14 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 15 uur geleden