Leon Bot knokt voor plaats in basiselftal Kozakken Boys

Nieuws 6 keer gelezen

WERKENDAM – Voor Leon Bot verloopt de start van het seizoen teleurstellend.

De middenvelder was in het debuutseizoen in de topklasse, samen met Ismaïl Yildirim, de speler met de meeste speelminuten. Hij kwam in alle dertig wedstrijden in actie. Nu kwam Bot in de eerste vijf duels niet verder dan een invalbeurt tegen Noordwijk.

De Sliedrechter stelt zich uiterst positief op in de groep. Hij weet dat hij zich alleen door keihard te trainen terug in het elftal kan spelen. En de voetballerij is hard. Het is wachten tot er voor hem een plaats vacant komt. Door de blessure van Carlos Ramos ziet hij weer openingen.

“Met de komst van een nieuwe trainer moet iedereen zich natuurlijk weer bewijzen. Ik had daarbij de pech dat ik de openingswedstrijd van het seizoen, tegen Rijnsburgse Boys, geschorst was. Dat heeft niet meegeholpen”, weet Bot.

Hij gaat terug naar mei van dit jaar toen hij in de slotwedstrijd van het vorig seizoen de rode kaart zag in de wedstrijd tegen Spakenburg. “Op het moment dat ik van het veld afliep, dacht ik meteen aan het nieuwe seizoen. Voor Arie Lock, Wesley Pollemans en in mindere mate Quentin Jakoba gold hetzelfde. Quentin staat redelijk vast op de rechtsbackpositie. De kans dat wij, mede door de komst van de nieuwe spelers, in de wachtkamer terecht zouden komen, was niet ondenkbaar.”

Die gedachte na zijn rode kaart is uitgekomen. Bot paste bij de seizoenstart niet in het plaatje van trainer Dogan Corneille, maar hoopt op een kans nu Ramos geblesseerd is. Een kans die hij dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen Scheveningen overigens met beide handen aangreep.

Complimenten
“De trainer heeft tegen Excelsior Maassluis weer verschillende opties. Tegen Ter Leede heeft hij Theo Lucius ook al op de nummer zes positie neergezet. Maar ik reken wel een beetje op mijn kans. Ik wil laten zien dat ik hier de laatste jaren belangrijk ben geweest. Alleen in wedstrijden kun je echt laten zien waartoe je in staat bent. Tot nu toe heb ik alleen de ingelaste wedstrijd tegen Jong NAC, waarin ik goed speelde en complimenten van de trainer kreeg, gespeeld. Het is jammer dat daarna de wedstrijd tegen Jong Sparta werd afgelast."

Zijn huidige positie is wennen voor Leon Bot, die in december 2012 voor twee jaar bijtekende bij de ‘boys’. Hij bracht als jonge speler Sliedrecht naar de tweede klasse. Bij LRC Leerdam was hij vaste waarde en sinds trainer Michel Langerak hem naar De Zwaaier haalde miste hij vrijwel geen wedstrijd voor Kozakken Boys. "Ik blijf knokken voor mijn plaatsje. Ik ben nu eenmaal een positief ingesteld mens.”

(bron: Kozakken Boys-pagina in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 1 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 4 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 4 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 5 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' gisteren
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01