Onnodige nederlaag CFM/Transito in Rijen

Nieuws 4 keer gelezen

RIJEN/WERKENDAM - CFM/Transito verloor vrijdagavond in Rijen met 4-1 van SCR. De Werkendamse futsalploeg heerste na een snelle openingstreffer, maar wist niet door te drukken waardoor de gastheren na twaalf minuten op gelijke hoogte konden komen. CFM/Transito had het betere van het spel, maar wist geen doelpunten meer te maken. Na rust counterde de thuisploeg zich uiterst effectief naar 4-1. Gezien het wedstrijdbeeld een onnodige nederlaag in de tweede competitiewedstrijd voor de Werkendammers.

Het was CFM/Transito dat op bezoek bij SCR/’t Rijens Vat voortvarend startte. Al na een minuut spelen tekende Djewan Rompis voor de eerste treffer van de avond: 0-1. De ploeg van Richard Pascoal heerste en was veelvuldig in balbezit. Het vergat echter kansen te creëren en daardoor bleef het spannend. SCR/’t Rijens Vat 1 wist hier enkele counters tegenover te stellen.

Na een kwartier spelen blokte Djewan Rompis een strakke voorzet. De scheidsrechter constateerde een handsbal en gaf een strafschop, die door de gastheren werd benut. Even later werd er slordig verdedigd door CFM/Transito, maar doelman Niek Swagemakers wist een achterstand te voorkomen. Hierop werd het initiatief weer door CFM/Transito 1 overgenomen en werd er meer druk gezet. Dit leek te resulteren in een voorsprong toen Frank Hiemstra alleen op de keeper af mocht. Zijn inzet belandde echter net naast het doel.

Vlak voor rust brak de ideale mogelijkheid voor CFM/Transito 1 aan om een doelpunt te maken. SCR/’t Rijens Vat kreeg een gele kaart en kwam met een man minder te staan. Voordat er echter een kans gecreëerd was, floot de scheidsrechter voor de rust.

Compleet
In de rust worden door Richard Pascoal wat aanwijzingen gegeven en deze al snel in de tweede helft kwamen hieruit enkele kansen voor CFM/Transito. Richard Biemans en Josbert Wemmenhove kregen een open schietkans, maar wisten het doel niet te vinden. De thuisploeg was ondertussen weer compleet, waardoor het spelbeeld weer hetzelfde was als in de eerste helft. CFM/Transito had het balbezit, maar wist hieruit weinig kansen te creëren en het was SCR/’t Rijens Vat dat counterde. Hieruit ontstonden enkele grote kansen voor de thuisploeg.

Na tien minuten leidde een snelle uitworp van de keeper van SCR/’t Rijens Vat tot een drie-tegen-twee situatie en de 2-1. Niet veel later werd er slordig balverlies geleden door CFM/Transito en werd er niet goed geschakeld. De thuisploeg counterde effectief naar de 3-1. In de laatste minuten van de wedstrijd schakelde CFM/Transito de keeper in, maar ook dit resulteerde niet in grote kansen. De thuisploeg counterde vervolgens nog eenmaal en schoot de 4-1 binnen.

Gezien het spelbeeld een onnodig verlies voor CFM/Transito 1. Volgende week wordt er opnieuw een uitwedstrijd gespeeld. Op woensdag 18 september is in Vlissingen om 20.00 uur Groene Ster de gastheer.