Pascal Ippel met Roda Boys uit op revanche

Nieuws 87 keer gelezen

AALST – Terug op het ‘oude nest’. Pascal Ippel hijst zich weer met groot plezier in het roodwitte shirt en de blauwe broek van Roda Boys/Bommelerwaard.

Het is voor de Werkendammer, die over een aantal maanden in Woudrichem hoopt te gaan wonen, soms net alsof hij er nooit is weggeweest daar aan de boorden van de Afgedamde Maas. “Ik heb aan mijn eerste periode hier in Aalst veel kennissen en vrienden overgehouden. En er lopen nog veel mensen rond die er toen ook al rondliepen. Het is best fijn om terug te zijn”, onderschrijft Pascal Ippel.

Revalidatie
Eerst even terug in de tijd. Tussen 2004 en 2008 maakte Pascal Ippel bij Roda Boys/Bommelerwaard furore. Het ging crescendo. Maar in december 2007 sloeg het noodlot toe. Ippel scheurde een kruisband af. Hij keerde vervolgens terug naar zijn eerste liefde Kozakken Boys. Revalideerde op De Zwaaier. Werd ondertussen nog diverse malen geopereerd.

“Bij Kozakken Boys heb ik eigenlijk alleen maar gerevalideerd. Alleen ook in het tweede elftal gespeeld. Meer downs dan ups”, legt hij zelf uit. Het mondde tenslotte uit in een oversteek naar Achilles Veen.

“Ik was heel blij dat trainer Frans van Wijk zijn nek voor me uitstak. We werden in het eerste seizoen gelijk kampioen. In het tweede seizoen werd het lastig in de hoofdklasse en in het laatste seizoen heb ik niet veel meer gespeeld. Trainer Johan van Bijsterveld vulde het anders in. Een gebrek aan speeltijd heeft me doen besluiten er in Veen een punt achter te zetten. Het was voor mij moeilijk om een rol op het tweede plan te accepteren. Dat heeft ontzettend aan me geknaagd. Met een beetje nare smaak in de mond ben ik feitelijk in Veen vertrokken.”

Plafond
Met de terugkeer naar Roda Boys/Bommelerwaard slaat de net 29 jaar geworden Pascal Ippel al die bladzijden om. Het wordt voor Ippel een en al revanche. “Inderdaad revanche op mezelf, op alles”, opent de inkoper bij Damen Shipyards in Gorinchem. “Ik wil bewijzen dat ik iets kan. Al zal het moeilijk zijn om mijn plafond weer te halen. Maar ik heb er zin in.”

Het woord revanche brandt ook bij de rest van Roda Boys op de lippen. De ploeg van trainer Gerrie Schaap daalde af naar de tweede klasse. En dat zijn ze op sportpark De Maaskant niet gewend. Ruim drie decennia lang acteerde Roda Boys hoger dan de tweede klasse. En met alles respect: de affiches van het nieuwe seizoen horen niet bij de Aalstenaren. Pascal Ippel weet maar al te goed wat hem en zijn collega’s te doen staat.

Ippel: “Eigenlijk wordt er in Aalst maar over één ding gesproken: promoveren. Ik denk ook wel dat de terugkeer linea recta moet gebeuren. Niet via een nacompetitie, want dat vind ik meestal zo’n loterij. De lat ligt dus heel hoog bij ons. Dat moet ook. Roda Boys hoort hoger te spelen dan waar we nu staan.”

Ervaring
Ippel maakte al eerder kennis met de gedreven trainer Gerrie Schaap. “Ik heb een paar jaar geleden ook al eens een gesprek gehad met Schaap toen hij nog trainer was bij Nivo Sparta.” De Werkendammer denkt dat mede met de komst van het aantal nieuwelingen aan de verwachtingen voldaan moet kunnen worden. “Er zit veel voetbal in het team.” Met Jeffrey van Loo, JP Becht, Hans de Jong, Frans van den Steenhoven en Ippel zelf is er ook een heleboel ervaring binnen komen wandelen.

Woord
Toen Roda Boys in de nacompetitie er door Zaamslag uitgekegeld werd, moet Pascal Ippel net als al de andere aangetrokken spelers wel even achter de oren hebben gekrabd. Was er nog twijfel om bij Roda Boys in te stappen ? Maar Pascal Ippel is duidelijk.

“Nee, ik had mijn woord gegeven. Een man een man, een woord een woord. Ik had me er enigszins al op ingesteld dat Roda Boys het haasje zou kunnen zijn. Dat Roda Boys degradeerde maakte de teleurstelling dan niet groter omdat ik er al een beetje op had gerekend. Ik was zelf aanwezig bij de wedstrijd tegen Zaamslag. 3-0 voor maar toen het 3-1 werd, was het duidelijk wat er ging gebeuren. Heel jammer.”

Grote trots
Pascal Ippel terug bij Roda Boys. De Roda Boys-aanhang zal veel terugdenken aan bijvoorbeeld het tweede seizoen van ‘Ippeltje’ uit zijn eerste periode. “Ja, toen scoorde ik zestien keer”, komt er een glimlach op zijn gezicht. Ippel helpt graag mee aan de wederopstanding van Roda Boys. “Aalst is een klein dorp waar Roda Boys de grote trots is. Dat gevoel wil ik helpen terug te brengen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 5 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 5 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 8 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 10 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 10 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 11 uur geleden