Goed debuut Tricht in tweede klasse

Nieuws 4 keer gelezen

TRICHT – Tricht maakte zaterdag een goed debuut in de tweede klasse door thuis tegen SC Everstein met 2-0 te winnen. Michiel Heikoop maakte beide doelpunten.

Voor rust was Tricht duidelijk sterker, maar Everstein-keeper Mark den Hartog keerde een vrije trap van Sven van Maurik en een schot van Arjan Hakkert. In de 34e minuut nam Tricht uit een corner van Wesley van Maurik met 1-0 verdiend de leiding door een rake kopbal van Michiel Heikoop. Vlak voor rust kreeg Wesley van Maurik nog twee kansen op een grotere voorsprong, maar beide malen redde de keeper: eerst gestrekt in de hoek en daarna door de bal van de schoen te grissen.

Een kort herstel van SC Everstein in het begin van de tweede helft bleef zonder resultaat. Halfweg de tweede helft stelde Tricht de zege met 2-0 veilig. Uit een voorzet van Arjan Hakkert schoot Michiel Heikoop de bal resoluut in de verste hoek: 2-0. Alleen via een hard schot van Peter Verwolf  kon Everstein aanvallend nog voor dreiging zorgen. Trichts keeper Rian Drost keerde evenwel die knal knap.

Komende zaterdag speelt Tricht in Lienden de tweede competitiematch.