De metamorfose van Wesley van den Oever

Nieuws 19 keer gelezen

RIJSWIJK – Wesley van den Oever heeft zijn keeperhandschoenen weggegeven. De talentvolle doelman van tweedeklasser Rijswijkse Boys gaat voorlopig net als tweelingbroer Michael als veldspeler door het leven.

“Ik had er niet veel zin meer in om op doel te blijven staan. Ik vind voetballen leuker. Ik dacht: het kan nog één jaar in het shirt van Rijswijkse Boys. Het is nu of nooit.  Vandaar deze stap”, vertelt de 19-jarige Rijswijker.

Wesley van den Oever gaat sowieso voor een jaartje ‘het veld in’. “In principe blijf ik dit seizoen veldspeler. Natuurlijk blijf ik in mijn achterhoofd nog wel aan het keepersvak denken. Het ligt aan het verloop van dit seizoen of ik als veldspeler of als keeper verder door het leven blijf gaan.”

Concurrentie
De ex-keeper beseft dat hij stevig aan de bak moet om in de basiself van trainer Bert Schouten te kunnen komen. “Er is veel concurrentie. Misschien beland ik wel op de bank.”

Wesley van den Oever zegt dat hij op verschillende posities uit de voeten kan. “Het liefst sta ik rechtsback, maar op het middenveld en centraal achterin kan ook”, noemt hij zijn mogelijkheden op.

Lastig
In het nieuwe seizoen moet Wesley van den Oever mede proberen Rijswijkse Boys in de tweede klasse te houden. “Zal best lastig worden. De tegenstand lijkt sterker dan vorig seizoen. Hopelijk kunnen we de lijn  van het einde van vorig seizoen doorzetten. Als dat lukt, komt het goed met ons.”

Volgens Wesley van den Oever is Rijswijkse Boys kwalitatief op peil gebleven. Sven den Haan, Arjan van Herpen en Patrick Sas gingen naar elders. Ahmed Achahbar en Dennis Mijdam monsterden bij de Boys aan. “Alleen in de breedte zijn we iets minder.”

Het laatste seizoen Rijswijkse Boys. Daarna wordt het GRC 14. “Dat zal wennen worden. We zullen de gezelligheid van onze kantine wel missen”, besluit Wesley van den Oever.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 13 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden