Giessen en Rijswijk in de ban van blauwzwart

Nieuws 12 keer gelezen

GIESSEN/RIJSWIJK – De 270 jeugdspelers van GRC 14 kregen zaterdagochtend hun blauwzwart gestreepte tenue uitgereikt tijdens de Startdag van de fusieclub.
In totaal zeventien jeugdteams werden in het nieuw gestoken tijdens een feestelijke dag ter gelegenheid waarvan de Almweg speciaal was afgezet voor een feesttent, een dj en tal van sprekers.


De Almweg doorsnijdt de sportaccommodaties van twee 'voetbaldwergen' in Land van Heusden en Altena: Rijswijkse Boys en Giessen. Er waren tijden dat spelers van Rijswijkse Boys op zaterdagavond niet gingen stappen met voetballers van Giessen, en vice versa. Maar de rivaliteit is onder druk van alledaagse omstandigheden aan de kant geschoven. Beide clubs tellen slechts 300 leden, vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden en in de jeugdopleiding vallen grote gaten. Zo kon Rijswijkse Boys niet eens meer een A-, B- en C-elftal op de been brengen.

Clubkleuren
Leden van beide clubs zijn al verliefd op het nieuwe blauwzwart, als we Jan Arie Lievaart van de sponsorcommissie mogen geloven. Hij meldt trots dat alle zeventien jeugdteams met de financiële hulp van sponsors nieuwe kledij kregen. De twee verenigingen kozen afgelopen maart voor de nieuwe clubkleuren. Ze wilden rigoureus afrekenen met het oranjewit van Rijswijkse Boys en het roodwit van Giessen. Bovendien mocht het nieuwe logo in niets lijken op de huisstijl van naburige clubs. En dus werd het blauwzwart.

500
De Startdag bracht zaterdagochtend gauw 500 man op de been. Een symbolisch lint werd doorgeknipt door de twee jongste spelers van beide clubs, alsmede door twee clubiconen: Janus Vos (Rijswijkse Boys) en Maar van der Vliet (vv Giessen). Bezoekers werden toegesproken door onder meer de Woudrichemse wethouder Renze Bergsma en een afgevaardigde van de KNVB.

De senioren maken met ingang van het seizoen 2014-2015 de overstap naar GRC 14. Afhankelijk van de prestaties die Rijswijkse Boys dit seizoen op de mat legt, wordt bekend in welke klasse de hoofdmacht van de fusieclub uitkomt. Rijswijkse Boys speelt nu nog tweede klasse. Giessen voetbalt het laatste seizoen in de clubgeschiedenis in de vierde klasse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 31 minuten geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 45 minuten geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 3 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 5 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 5 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 6 uur geleden