Jeroen de Jong: ‘Peursum is meer in balans’

Nieuws 6 keer gelezen

GIESSENBURG – Nadat Peursum vijf jaar geleden degradeerde naar de vierde klasse hikte de ploeg van huidig trainer Peter van Opijnen jaarlijks tegen een terugkeer in de derde klasse aan. Vaak strandde dit in een zeer teleurstellende nacompetitie. Afgelopen seizoen lukte het dan eindelijk alsnog en op een moment dat niemand het meer verwachtte.

“De laatste twee wedstrijden van de vorige jaargang zijn we relaxt ingegaan”, weet aanvoerder Jeroen de Jong nog. “We hadden geen enkele druk, want niemand verwachtte dat Arkel tot tweemaal toe zou verliezen.”

De tweede plek achter kampioen ZBC’97 gaf namelijk dankzij versterkte promotie recht op een direct ticket richting de derde klasse. Het ongelofelijke gebeurde: Arkel verloor de beide laatste duels, terwijl Peursum wel tot winst kwam.

“In die slotwedstrijd zou er niks vanaf de kant worden geroepen, maar toen wij voorstonden en Arkel dik achter werd het toch wel erg onrustig op de bank en voelden we dat het er toch nog in zat. Als je er zolang tegenaan hikt, dan verdien je die promotie ook.”

Goed gevoel
Jeroen de Jong ziet in het nieuwe seizoen zijn tweelingbroer Martijn terug in de selectie. “Dat vind ik superleuk. Hij kwam in de afgelopen jaren zeer verdienstelijk uit voor Hardinxveld en is nu weer teruggekeerd. Bovendien nam hij Michel Roza mee. Zij zorgen voor de nodige ervaring, het team komt meer in balans en dat helpt in onze zoektocht naar meer stabiliteit. Aan de oefenduels heb ik tot nu toe een zeer goed gevoel overgehouden.”

Hij heeft de derde klasse al eerder meegemaakt met Peursum, maar schat in dat het niveau omhoog is gegaan ten opzichte van vijf jaar geleden. “Ik denk dat het heel dicht bij elkaar zit. We zullen steeds negentig minuten lang geconcentreerd moeten zijn. Ik kijk nu al uit naar de vele derby’s die straks gaan plaatsvinden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 9 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden