SVW al uitgeschakeld in bekertoernooi

Nieuws 23 keer gelezen

GORINCHEM - SVW is na twee pouleduels al uitgeschakeld in het bekertoernooi. Na de zeperd van zaterdag tegen Oosterhout (0-2) kwam de thuisclub dinsdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen derdeklasser Groot-Ammers.

De door oud-speler/trainer Ron Vlot getrainde formatie was voor rust de betere ploeg, terwijl SVW na rust het beste van het spel had. Met een puntendeling als logisch gevolg. Oosterhout en Groot-Ammers zullen zaterdag onderling gaan uitmaken wie verder mag bekeren. SVW kan het vizier volop gaan richten op de competitie.

Razendsnel
De thuisclub opende het bal met een kans van Haszib Amanzada. Na een klein half uur waren de gasten voor het eerst gevaarlijk als Cees Mourik binnen de zestien mag schieten, maar hij de bal verkeerd raakte. In de 41e minuut wederom Ammers, wanneer Casper Nieuwenhuizen de bal zo in de voeten krijgt geschoven, door het centrum kan opstomen richting doel, maar de razendsnel uitgekomen Aljan Dekker op zijn pad treft.

In de slotminuut was het dan toch raak voor de gasten. Een afgemeten voorzet vanaf rechts van Jan-Willen Renes werd door Cees Mourik binnen geschoten, 0-1.

Vermakelijk
Na deze domper rechtte SVW in de tweede helft de rug en werd er stukken beter gevoetbald. Nadat de streepjes een paar mogelijkheden onbenut hadden gelaten, scoorde Haszib Amanzada de op dat moment verdiende gelijkmaker: 1-1.

In de slotfase gingen beide teams op jacht naar de zege, wat een vermakelijk schouwspel opleverde. Over en weer regen de doelrijpe mogelijkheden zich aaneen, waar SVW in de 82e minuut heel dicht bij een goal was, maar keeper Lennart Vink uiteindelijk de bal had na een spectaculaire scrimmage, waarin de goalie van Ammers meerdere malen onder vuur werd genomen.

Aanstaande zaterdag om 14.30 uur speelt SVW nog het duel tegen het ook al uitgeschakelde Woudrichem op sportpark Het Bolwerk.


SVW – Groot-Ammers: 1-1 (0-1)
45. Cees Mourik 0-1
71. Haszib Amanzada 1-1

Tekst en foto: Ronald Tukker (SVW)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33